Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

3845 gateway not reflecting FXS ports correctly in CUCM

Hello All,

3 FXS cards are seated in 3845 cisco router. 1) EVM-HD-8FXS 2) EM3-HDA-8FXS 3) EM3-HDA-8FXS. In voice gateway the voice ports are displaying from 1/0/0-1/0/23 but in CUCM the ports are displaying as


1/0/0-1/0/7   (EVM-HD-8FXS)

1/0/8-1/0/15 (EM3-HDA-8FXS)

1/0/8-1/0/15 (EM3-HDA-8FXS)

Rebooted the gateway, deleted and recreated the voice cards 2nd and 3rd but doesn't help. Please assist.

-Murali

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

3845 gateway not reflecting FXS ports correctly in CUCM

Hi Murali.

From your show inventory, I cannot see any FSX card on slot 2.

I can see an FXO 4 Ports on Slot0 subslot1

On Slot 1 I see an 8 Fxs Ports on SubSlot 0 and another 8 FXS port on subslot 1

anyway, On CUCM  , in gateway configuration page, you can specify from which port number starts the other FXS Module

HTH

Regards

Carlo

Please rate all helpful posts

"The more you help the more you learn"

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
5 REPLIES

Re: 3845 gateway not reflecting FXS ports correctly in CUCM

Hi Murali.
Please upload here your running config.

Thanks

Carlo

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
Hall of Fame Super Silver

3845 gateway not reflecting FXS ports correctly in CUCM

Can you post a screen shot of what you are seeing in CUCM?

Chris

New Member

3845 gateway not reflecting FXS ports correctly in CUCM

Hi Chris,

Please check below.

Show invent

NAME: "CISCO3925-CHASSIS", DESCR: "CISCO3925-CHASSIS"
PID: CISCO3925-CHASSIS , VID: V02, SN: FTX1639AH7V

NAME: "Cisco Services Performance Engine 100 for Cisco 3900 ISR on Slot 0", DESCR: "Cisco Services Performance Engine 100 for Cisco 3900 ISR"
PID: C3900-SPE100/K9   , VID: V05 , SN: FOC1634EV98

NAME: "VWIC3-2MFT-T1/E1 - 2-Port RJ-48 Multiflex Trunk - T1/E1 on Slot 0 SubSlot 0", DESCR: "VWIC3-2MFT-T1/E1 - 2-Port RJ-48 Multiflex Trunk - T1/E1"
PID: VWIC3-2MFT-T1/E1  , VID: V01 , SN: FOC16354ACH

NAME: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard on Slot 0 SubSlot 1", DESCR: "2nd generation four port FXO voice interface daughtercard"
PID: VIC2-4FXO         , VID: V04 , SN: FOC16325K6L

NAME: "PVDM3 DSP DIMM with 128 Channels on Slot 0 SubSlot 4", DESCR: "PVDM3 DSP DIMM with 128 Channels"
PID: PVDM3-128         , VID: V01 , SN: FOC16350PB0

NAME: "Network Module Adapter for SM Slot on Slot 1", DESCR: "Network Module Adapter for SM Slot"
PID: SM-NM-ADPTR       , VID: V01, SN: FOC163567GD

NAME: "High Density Voice Module - 8FXS/DID on Slot 1", DESCR: "High Density Voice Module - 8FXS/DID"
PID: EVM-HD-8FXS/DID   , VID: V05 , SN: FOC163553J0

NAME: "3rd generation eight port FXS DID voice interface daughtercard on Slot 1 SubSlot 0", DESCR: "3rd generation eight port FXS DID voice interface daughtercard"
PID: EM3-HDA-8FXS/DID  , VID: V03 , SN: FOC16344EW9

NAME: "3rd generation eight port FXS DID voice interface daughtercard on Slot 1 SubSlot 1", DESCR: "3rd generation eight port FXS DID voice interface daughtercard"
PID: EM3-HDA-8FXS/DID  , VID: V03 , SN: FOC16337PKV

NAME: "C3900 AC Power Supply 1", DESCR: "C3900 AC Power Supply 1"
PID: PWR-3900-AC       , VID: V03, SN: SNI1625C8GM

NAME: "C3900 AC Power Supply 2", DESCR: "C3900 AC Power Supply 2"
PID: PWR-3900-AC       , VID: V03, SN: SNI1625C8FH

3845 gateway not reflecting FXS ports correctly in CUCM

Hi Murali.

From your show inventory, I cannot see any FSX card on slot 2.

I can see an FXO 4 Ports on Slot0 subslot1

On Slot 1 I see an 8 Fxs Ports on SubSlot 0 and another 8 FXS port on subslot 1

anyway, On CUCM  , in gateway configuration page, you can specify from which port number starts the other FXS Module

HTH

Regards

Carlo

Please rate all helpful posts

"The more you help the more you learn"

Please rate all helpful posts "The more you help the more you learn"
New Member

3845 gateway not reflecting FXS ports correctly in CUCM

Carlo you are awesome. The problem is fixed. Thanks a lot

300
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content