Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
You may experience some slow load times, errors, and slight inconsistencies. We ask for your patience as we finalize the launch. Thank you.

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Can not access CUE on UC560

Hello;

I am working on a UC560.

When I run the telephony setup wizard, it informs me that I have a problem and that I should reset factory default the system.

When I try to reset the system from CCA i obtained this message "Reset Cue failed"

I try to reset to factory default  the CUE using CLI and I got this result

"UC560 # service-i0 m / 0 is

Trying 10.1.10.2, ... 2002

Destination unreachable%; gateway or host down

"

I tried the following commands:

UC560 # service-m i0 / 0 reset

and

UC560 # service-m i0 / 0 reload

and still the same problem

Here is the result of the status command:

UC560 # service-m i0 / 0 status

Service Module is Cisco Integrated-Service-Engine0 / 0

Service Module supports session via TTY line 2

Service Module is failed

Service Module heartbeat-reset is enabled

Service Module status is not available

if I'm on the right path , can someone help me to access CUE ???

 

Thanks in advance for your support.

  • Unified Communications Applications
Everyone's tags (1)
12 REPLIES

Do you have your "ip route

Do you have your "ip route xxxx xxxx integrated-service-engine 0/0"?

Regards,

Yish

HTH Regards, Yosh
New Member

i have not done this command.

i have not done this command.

Enter the command enable in

  1. Enter the command enable in order to enter the EXEC mode.

    Router>enable
    
  2. Enter the command configure terminal in order to enter the configuration mode.

    Router#configure terminal
    
  3. Enter the command interface service-engine slot/unit in order to enter the Cisco Unity Express interface configuration mode.

    Router(config)#interface service-engine 1/0
    
  4. Enter the command ip unnumbered type number in order to specify the interface type and number for the Cisco IOS router.

    Router(config-if)#ip unnumbered fastethernet 0/0.1
    
  5. Enter the command service-module ip address cue-ip address subnet-mask in order to specify the IP address of the Cisco Unity Express module interface. The IP must be on the same subnet as the Cisco IOS router that hosts Cisco Unity Express.

    Router(config-if)#service-module ip address 172.22.1.155 255.255.255.0
    
  6. Enter the command service-module ip default-gateway ip address in order to specify the IP address of the Cisco IOS router that hosts Cisco Unity Express.

    Router(config-if)#service-module ip default-gateway 172.22.1.154
    

    Note: These steps only work if proxy-arp is currently enabled on the interface (FastEthernet0/0.1) referenced as unnumbered in the Service-Engine configuration. Proxy-arp is enabled by default on Ethernet interfaces, and the operational status of proxy-arp on the interface can be verified if you issue Show ip interface FastEthernet0/0.1 . If proxy-arp is disabled, it can be re-enabled if you issue ip proxy-arp under the interface configuration

  7. Enter the command exit in order to finish the interface configuration.

    Router(config-if)#exit
    
  8. Enter the command ip route ip-address mask service-engine slot/number in order to establish a static route to the Cisco Unity Express module.

    Router(config)#ip route 172.22.1.155 255.255.255.255 service-engine 1/0
    
  9. Enter the command exit in order to finish the configuration.

    Router(config)#end
    
HTH Regards, Yosh
New Member

hi ;I find difficulty with

hi ;
I find difficulty with commands
UC560(config)#interface service-engine 0/0
                        ^
% Invalid input detected at '^' marker.
 
UC560(config)#interface service-engine?
% Unrecognized command
UC560(config)#int integrated-Service-Engine 0/0
UC560(config-if)#ip unnumbered fastethernet 0/0.1
                               ^
% Invalid input detected at '^' marker.
 
UC560(config-if)#ip unnumbered fastethernet 0/0.0
                               ^
% Invalid input detected at '^' marker.
 
UC560(config-if)#ip unnumbered ?
  Async                      Async interface
  Auto-Template              Auto-Template interface
  BVI                        Bridge-Group Virtual Interface
  CDMA-Ix                    CDMA Ix interface
  CTunnel                    CTunnel interface
  Dialer                     Dialer interface
  GigabitEthernet            GigabitEthernet IEEE 802.3z
  Integrated-Service-Engine  cisco integrated service engine module
  LISP                       Locator/ID Separation Protocol Virtual Interface
  Lex                        Lex interface
  LongReachEthernet          Long-Reach Ethernet interface
  Loopback                   Loopback interface
  Multilink                  Multilink-group interface
  Null                       Null interface
  Tunnel                     Tunnel interface
  Vif                        PGM Multicast Host interface
  Virtual-Dot11Radio         Virtual dot11 interface
  Virtual-PPP                Virtual PPP interface
  Virtual-Template           Virtual Template interface
  Virtual-TokenRing          Virtual TokenRing
  Vlan                       Vlan IEEE 802.1q
  vmi                        Virtual Multipoint Interface

You don't have a service

You don't have a service-engine, you have an intergrated-service-engine

HTH Regards, Yosh
New Member

Now i tried to do this:UC560

Now i tried to do this:

UC560(config-if)#ip unnumbered GigabitEthernet 0/0.0
 
UC560(config-if)#service-module ip address 192.168.10.150 255.255.255.0
Remove service-module ip default gateway config first!
 
UC560(config-if)#
 

You have to first put your

You have to first put your "service-module ip address" before the gateway and if you have the gateway already configured you have to remove it first. You have to remove the "service-module ip default gateway" command. Do a show run and under the "integrated-service-module" you will see the output.

 

Regards,

Yosh

HTH Regards, Yosh
New Member

sorry I'm confused I try to

sorry I'm confused 
I try to follow to the letter the steps you explained with the aid of this page: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/voice_ip_comm/unity_exp/rel2_1/cme_cli / ccmcligd/ch2instl.html 
but I find the same résults 
this is what I got: 
UC560 (config) # int integrated-Service-Engine 0/0 
UC560 (config-if) # ip unnumbered GigabitEthernet 0/0.0 
UC560 (config-if) # service-module ip address 172.22.1.155 255.255.255.0 
Remove the service-module ip default gateway config first! 

UC560 (config-if) # service-module ip default-gateway 172.22.1.154 
  Default gateway is not reachable for GigabitEthernet0/1/3 Service-module

The "service-module ipaddress

The "service-module ipaddress" must be in the same network as the interface mentioned under the "ip unnumbered"

interface gi 0/0.0
ip address 10.1.1.1 255.255.255.0

integrated-service-engine 0/0
ip unnumbered gi0/0.0
service-module ip address 10.1.1.2 255.255.255.0
service-module ip default-gateway 10.1.1.1
no shut

ip route 10.1.1.2 255.255.255.255 integrated-service-engine 0/0

Regards,

Yosh

 

 

HTH Regards, Yosh
300
Views
0
Helpful
12
Replies