Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

CCM 4.1 services are not starting

I am having issues with trying to get the services started on CCM 4.1

Call Manager(no error message can be given)

CTIManager (1067 error code)

RIS service

Can anyone assist with more troubleshooting?

Thanks

7 REPLIES
New Member

Re: CCM 4.1 services are not starting

Daryn,

Please tell me from where you are trying to start the services, Windows ( services.msc) or the CCM Service Activation page?

Also, exactly which service / services are being tried.

Does a server reboot help if it's a feasible option?

New Member

Re: CCM 4.1 services are not starting

Hi,

Thanks for your reply.

I have installed 4.1 in a lab with the relevant os patches.

I have been trying to activate them through services.msc.

Call Manager service

CTIManager

RIS

I cannot get the https ccmadmin page to load also?

Multiple server reboots have occurred.

New Member

Re: CCM 4.1 services are not starting

for the services go to Application - >CCM Serviceabilty - > Tools -> Service Activation. The CCM service & CTI Manager service must never be started / stopped from Windows.

the URL of the admin page is https://server-ip/ccmadmin/main.asp

have you tried retarting IIS service from the Windows server?

New Member

Re: CCM 4.1 services are not starting

Ok,

I ativated WWW and IIS , I get the web page and certificate option, but no further.

I tried to access it via ip and dns

It gives me a internet explorer error.

Cisco Employee

Re: CCM 4.1 services are not starting

i'd really suggest you to raise a TAC, this might be a CUCM crash and the CSE needs to pull the dr watson logs

HTH

javalenc

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
New Member

Re: CCM 4.1 services are not starting

This is a new installation. So I doubt if it has crashed so soon. Has any step been missed in the installation?

New Member

Re: CCM 4.1 services are not starting

That is what I think, undergoing a clean install again now to be sure.

Thanks for the support.

DJR

142
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content