Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

CME Web GUI not functioning

Hi,

We have a Cisco 2951 with Call Manager Express installed.  We have extracted the Web GUI files and confirmed all are present in the flash.  The IOS details are: C2951 Software (C2951-UNIVERSALK9-M), V15.2(1)T1 (fc1).  When we run the url (http://ip_address/ccme.html we are presented with a pop-up login, we login and the pop-up disappears, at which point we are then presented with a blank IE screen, no errors, just done in the bottom corner.  We have also tried this in Firefox and makes no difference.  There are no firewalls in between the PC we are trying on and the CME.

Does anyone know of any issues with version of IOS or any ideas as to where the issue may be?

Regards

Neil

8 REPLIES

CME Web GUI not functioning

What is the CME version & which browsers you are trying with ?

please mention browser name & versions.

GP.

Community Member

CME Web GUI not functioning

We are using CME V8.8, with Microsoft IE V7 & V8.  We did also try Firefox but I'm unsure of the version.

Re: CME Web GUI not functioning

Neil,

Check out if following helps..

CME GUI Displays a Blank Screen

Problem

In a CME/CUE environment, CUE functions fine. However, when you use the CUE GUI to configure the phones or extensions, the screen appears gray with view window displayed in the left corner.

Solution

This issue can occur in the directory entry name command under telephony-service, the name value is entered with quotation marks. Remove the quotation marks from the directory entry name to resolve the issue.

Note: The value for the name field in the command directory entry name should be configured in the following way: 1 to 24 alphanumeric characters, including spaces. Name cannot include opening or closing quotation marks (`, ' , ", or ").

Note: Also, make sure that the GUI files are loaded into the flash.

GP.


Pls rate helpful posts by clocking on stars below the post !!

Community Member

CME Web GUI not functioning

Hi,

Thanks for the info.  I'm not sure this applies to my issue, I get the blank screen as soon as I have logged in.  I never get any of the GUI webpages presented to me at all.

Many thanks for your assistance.

Regards

Neil

Community Member

CME Web GUI not functioning

That did it for me!!!  Thanks so much

Hall of Fame Super Gold

CME Web GUI not functioning

Look at the readme in the GUI files, it will tell you one addiotnal step needed with latest IOS.

Community Member

CME Web GUI not functioning

i had faced similar error , follow these steps :-

CME Installation:

1. First you need to extract files to flash from TFTP:

archive tar /xtract tftp:///cme-gui-124-24T.tar flash:gui

2. Then enable http server

ip http server

ip http authentication local

ip http path flash:/gui

telephony-service

web admin system name password

Community Member

CME Web GUI not functioning

Hi,

All the above configuration is in the place, the only part I changed was:

ip http path flash (I had this configured) and changed it to - ip http path flash:/gui

This change didn't make any difference though.  Any other ideas?

Many thanks for your assistance.

2394
Views
0
Helpful
8
Replies
CreatePlease to create content