Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

CUCM 6.1 Conference call not working

Hello,

I have a CUCM 6.1 server pointing to an H323 gateway. When I do a conference it seems like the 3rd party is connected but there is no voice either way. When i hit the confrn button again to bring the 3rd party in to the conversation i hear the beep as if they have joined but can't hear anything. Everything seems to be configured correctly and this was working before. The only difference is we have a new ISP but there really is no difference in the type of service.

7 REPLIES
Hall of Fame Super Silver

Re: CUCM 6.1 Conference call not working

Are you using software or hardware conference bridge?

If software then are all parties G711?

If hardware please post your router config, and ensure the SCCP is bound to the proper interface.

Chris

New Member

Re: CUCM 6.1 Conference call not working

Hello Chris,

I am using a software bridge and i am fairly certain all parties are using G711. Do you know how exactly i can find out for our CUCM server?? Thanks for your help!

Scott

Hall of Fame Super Silver

Re: CUCM 6.1 Conference call not working

The quickest test would be to create 3 party conference between 3 IP Phones and double press "?" button on all IP phones and validate G711 is used codec.

What version of CM are you using?

Chris

New Member

Re: CUCM 6.1 Conference call not working

I did confirm that we are using G711. The exact version of CUCM is 6.1.2.1101-2.

Cisco Employee

Re: CUCM 6.1 Conference call not working

do you have the routing configured for the GW to reach the SW CFB? in this case routing to/from GW and CUCM server?

HTH

javalenc

if this helps, please rate

HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdi
New Member

Re: CUCM 6.1 Conference call not working

Hello,

Yes, I do have the routing configured correctly from the GW to CUCM. The calls work fine for the first two parties but when I join the 3rd person it displays as though it is connected but just no voice between the 3rd party and the first 2. Do you know of a good way to troubleshoot in CUCM, i use the RTMT tool but it is hard to interpret. Thanks for your help!

Scott

Re: CUCM 6.1 Conference call not working

Sounds like the call is getting connected. You would need to analyze the Detailed CCM traces as well as simultaneous sniffer captures from the GW and CFB to see whats happening.

180
Views
0
Helpful
7
Replies