Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

Hi:

We are having Phone presence issues (Onhook & Offhook). From the CUCM logs, CUCM is generating StationInit Offhook message and right after that there is no SIP PUBLISH message sent out to CUPS. Any idea how can we troubleshoot this.

We are using CUPS 7.X CUPC 7.X and CUCM 7.X

7 REPLIES

Re: CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

Setup BLFs on a couple phones. Do these work?

Re: CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

Tommer-

I am not on-site, are there any other things i can look before i try BLF?

Re: CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

Was this a new install or working before?

http://htluo.blogspot.com/2009/01/cisco-presence-products_01.html

BLF is basically the control the SIP Publish. If the line status changes, and *its subscribed* to a CSS to publisher, the Trunk will publish the information to the end point. (CUPS).

I'd probably check in the CUCM Services that Publisher is actually configured.

Check in CUPS in Troubleshooter and make sure the CUPS is using the correct publish trunk.

Red

Re: CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

If you're seeing Stationinit Offhook but no PUBLISH SIP, check the following:

1) Make sure you have SIP Stack debug enabled in trace options. LOL

2) Make sure the line appearance was associated with end user ID. CUCM > Device > Phone > Line > at the bottom the page > associate to end user.

3) Make sure the user was licensed for CUP. CUCM > System > Licensing > Capabilities Assignment.

4) Make sure CUPS synchronized the information over from CUCM. CUPS > User Management > End User. Make sure the user was licensed for CUP.

5) Make sure the SIP trunk was set up properly. CUPS > Diagnostics > System Troubleshooter > check "Presence Engine Troubleshooter" portion.

6) Reset the phone to make sure configuration got updated.

7) Restart Presence Engine to make sure the SUBSCRIBE sent over to CUCM.

8) Get a book from http://www.lulu.com/content/5552336

9) If still no luck, open a TAC case.

HTH

Michael

http://htluo.blogspot.com/

Re: CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

Michael:

1. Yes SIP Stack is enabled in trace settings

2. Line appearance is associated with USerID

3. Licensing is good and enabled for the user on both CUCM and CUPS

Also i have TAC case open also,

New Member

Re: CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

Hi ,

I have open a case for the same problem, please can you share with me the problem and the solution if exist ?

You can reach me at massimo.cucchi@eu.didata.com.

Massimo

New Member

Re: CUCM not sending SIP Publish Messages to CUPS

Hi Guys,

Abolutely incredible.....after 1 week the system has started again to publish the correct status of user without do anithing on the system CUPS or CUCM.

This is absolutely a phantom problem.

Massimo

737
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content