Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

CUPC 8 softphone mode not working

CUPC version 8.0.171.15962

CUPS version 8.0.4.10000-5

problem with softphone mode. part of Core.log:

---cut---

2010-11-12 17:44:06,035 DEBUG [ws-pool-thread-2] [CCMCIPProvider] [CCMCIPProviderImpl.fetchDeviceList(90)] - Attempting to connect to primary CCMCIP host: mercedes
2010-11-12 17:44:06,051 INFO  [ws-pool-thread-2] [CCMCIPProvider] [CCMCIPClient.fetchDevices(244)] - Setting certification level to '1' (SELF_SIGNED_CERTS)
2010-11-12 17:44:06,207 INFO  [ws-pool-thread-2] [org.apache.commons.httpclient.auth.AuthChallengeProcessor] [AuthChallengeProcessor.selectAuthScheme(101)] - basic authentication scheme selected
2010-11-12 17:44:06,207 INFO  [ws-pool-thread-2] [org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector] [HttpMethodDirector.processWWWAuthChallenge(722)] - Failure authenticating with BASIC 'users'@mercedes:8443
2010-11-12 17:44:06,207 INFO  [ws-pool-thread-2] [PhoneService] [PhoneServiceCoreImpl.changeDevice(1809)] - Changing to mode Unknown deviceName  selectedLineId
2010-11-12 17:44:06,207 DEBUG [ws-pool-thread-2] [PhoneService] [PhoneServiceCoreImpl.changeDevice(1941)] - Phone Service is not initialized. SubService not started.
2010-11-12 17:44:06,207 ERROR [ws-pool-thread-2] [DeviceAdapter] [DeviceServiceImpl.initialize(435)] - Problem initializing on the Device service. Bad user name or password

---cut---

what may be the reason for this?

P.S. CUPC version 7.1 works fine in softphone mode in the same CUPS

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: CUPC 8 softphone mode not working

Interesting

Since you can login the XCP Authentication service and XCP Connection manager are both running ...

I would take a sniffer trace on the client side and I would check the SIP traffic to see why the CUPC complains about invalid credentials.

Let me know how it goes.

Christos

PS: In my lab I have it working without configuring the digest user but anyway ...

6 REPLIES
New Member

Re: CUPC 8 softphone mode not working

Have you setup the new CSF phone device? In 7.x it was a UPC, but it requires a different device type for 8.x.

HTH,

Doug

New Member

Re: CUPC 8 softphone mode not working

yes i have created device named CSFIVAN. screen of device properties:

also line is associated with the user:

screenshot of error in CUPC (in english "error initializing device. wrong credentials"):

Re: CUPC 8 softphone mode not working

Hey Ilya,

You don't need to have the user associated with the line in the softphone mode.

Is there any reason you need to specify a digest user on the csf device configuration ? If not you can remove it and try again.

Regards,

Christos

Edit: I suppose that the same user can login control the CUPC 7.x device fine when he logs in with the same credentials correct?

New Member

Re: CUPC 8 softphone mode not working

Christos, tank you for reply.

I have reintalled the whole system. It contains following software:

CUCM version 8.0.3.21900-8

CUPC version 8.0.171.15962

CUPS versions 8.0.4.10000-5 and 7.1(1.13850)

But reinstalltion not resolved my problem.

>You don't need to have the user associated with the line in the softphone mode.

When i remove this association i receive same result - CUPC 7 works, CUPC 8 does not.

>Is there any reason you need to specify a digest user on the csf device configuration ? If not you can remove it and try again.

Reason is in "Deployment Guide for Cisco Unified Presence Release 8.0 (June 29, 2010)" on page 11-14:

"Digest User
Select the user ID. This is the same user ID as the one you selected for Owner User ID."

Removing the user takes the same result, again CUPC 7 works, CUPC 8 does not.

>I suppose that the same user can login control the CUPC 7.x device fine when he logs in with the same credentials correct?

Yes

Re: CUPC 8 softphone mode not working

Interesting

Since you can login the XCP Authentication service and XCP Connection manager are both running ...

I would take a sniffer trace on the client side and I would check the SIP traffic to see why the CUPC complains about invalid credentials.

Let me know how it goes.

Christos

PS: In my lab I have it working without configuring the digest user but anyway ...

New Member

Re: CUPC 8 softphone mode not working

Hi, Christos.

Problem resolved after reinstalling and cleaning registry and local user settings on my computer, now CUPC 8 works like a charm.

Yes, the digest credentials is not necessary.

Tank you for assistance.

1224
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content