Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Community Member

CUPC 8 won't start

I have a user that is not able to use CUPC. When you run it, the splash screen comes up and after a few minutes it just disappears. I am attaching the uc-client.log file to see if someone can make sense of the problem. It also does this for any user on that machine.

Thanks,

Doug

7 REPLIES
Cisco Employee

Re: CUPC 8 won't start

Hi!

Can you try with CUPC 7.1 and see if it works? Check if you have any AV softwre enabled, if you do,
disable it and try again.

HTH!

Regards,
Tere.

Regards, Tere. If you find this post helpful, please rate! :)
Community Member

Re: CUPC 8 won't start

7.1 works, but 8.x does not. I have tried all three releases of 8.x and the all exhibit the same behavior. I am also attaching the core log from the client. If someone could interpret it would be wonderful.

Thanks,

Doug

Re: CUPC 8 won't start

This is only one user affected? Out of how many ?

This looks like a defect

Do you have these MS updates loaded ?

KB979909 & KB976769v2

If yes can you remove and re - test ?

Do you have AVG antivirus running ? There is a known issue with it and CUPC

I think it would be better to open an SR with TAC and provide a detailed problem report (this is not detailed)

You need to check the 'Enable detailed logging' in CUPC

Christos

Re: CUPC 8 won't start

Are you running Windows 7 64 bit by chance?  I'm having the same issue.

Community Member

Re: CUPC 8 won't start

Actually, no this is Windows XP. I had a similar problem with Vista and it was a video driver issue. I updated the video driver and it corrected that problem.

Doug

Community Member

Re: CUPC 8 won't start

I also have 2 users that experience the same thing. I am using Windows XP SP3. We do not have the above mentioned MS patches installed. We are using Symantec Endpoint Protection v11.0 for A/V. At first the error logs were leaning us towards it being a JAVA issue, but we updated her to the latest version and the issue still serfaces.

Community Member

CUPC 8 won't start

I just opened a ticket for this issue with Cisco, and they confirmed it is an issue with 2 Microsoft .net updates. Here is the text from the email:

From our webex, it appeared that you were running into issue with

Microsoft Updates to .Net Framework, KB980773 & KB976769v2, causing

issue with the CUPS client coming up since it relies on the .Net

Framework.

Options are to uninstall the updates or as we did, do the following:

XP SP3

1) Open up a command prompt and ping "" (Should show a delay of roughly

40 seconds)

2) Go to Start - Run - and type "ncpa.cpl"

3) The network connections should be displayed

4) In the Toolbar there should be an "Advanced" Menu

5) Go to Dial-up Preferences

6) Under the section "Enable autodial by location" untick every item

7) Carry out a ping "" and ensure there is no delay

1222
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content