Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

UP Sync Agent service not running

Hi,

I am installing CUPS 6.0.3 using VMWare in my lab. installation proceeds fine but the Cisco UP Sync Agent service is not running.

I tried starting it manually, it stops. any idea. am i missing any thing?

regards

Prasanna

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Red

Re: UP Sync Agent service not running

On VMWare you don't need license and you CANNOT load license.

On CUPS > Cisco Unified Presence > Security > AXL Configuration, make sure the user configured there meets the following requirements:

1) It is an application user on CUCM.

2) Its username and password match what was configured on CUCM.

3) It has AXL API role on CUCM

4) Make sure AXL web service is running on CUCM.

Michael

http://htluo.blogspot.com/

5 REPLIES

Re: UP Sync Agent service not running

Do you have a license installed for CUPS?.... actually, if you are trying to use CUPS with CUCM 7.x, it will not work also and give you this. You have to use CUPS 7.x with CUCM 7.x. Although... CUPS 7.x will work with CUCM 6.x

New Member

Re: UP Sync Agent service not running

I am using CUCM 6.1.2 and CUPS 6.03.

I havent installed the license as it gives the following error

Error: License file can not be loaded for CUP running on VMWare

But the system by itself has a 1 node license.

regards

Prasanna

Red

Re: UP Sync Agent service not running

On VMWare you don't need license and you CANNOT load license.

On CUPS > Cisco Unified Presence > Security > AXL Configuration, make sure the user configured there meets the following requirements:

1) It is an application user on CUCM.

2) Its username and password match what was configured on CUCM.

3) It has AXL API role on CUCM

4) Make sure AXL web service is running on CUCM.

Michael

http://htluo.blogspot.com/

New Member

Re: UP Sync Agent service not running

You are the Guru man!

I hadn't configured the AXL API role to the AXL User.

The service runs fine after the change.

Thanks a lot

Prasanna

Red

Re: UP Sync Agent service not running

You're welcome.

If you have not, please take a look at http://htluo.blogspot.com/ and get a copy of "Deploying Cisco Unified Presence".

Most of the CUPS/CUPC questions are answered there.

Michael

2775
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content