Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

configuring uplink interface for UCS FIC-6120

I'm having issues trying to configure a basic uplink interface connection to my Cisco FIC 6120. I am not configuring the port-channel yet, but just an individual port for each FIC. The following are my configs.

interface GigabitEthernet7/39

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

no ip address

spanning-tree portfast trunk

GigabitEthernet7/39 is down, line protocol is down (notconnect)

Hardware is C6k 1000Mb 802.3, address is d0d0.fcd.5b32 (bia

d0d0.fcbf.5b32)

MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation ARPA, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s

input flow-control is off, output flow-control is desired

Clock mode is auto

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input never, output never, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 1y6w

Input queue: 0/2000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

0 packets input, 0 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts (0 multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

0 packets output, 0 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 3 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier, 0 PAUSE output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

I have configured a few other UCS's before this one, and I can not begin to

figure out the issue. I made sure that the SFP being used in the FIC is for

a LAN at 1 Gb speed, which matches what I have in the 6509. I also made

sure to specify the speed on the UCS at 1GB. But I did notice that the only setting for speed on the configured port on the 6509 is "speed nonegotiate".

Sent from Cisco Technical Support iPad App

2 REPLIES
Cisco Employee

configuring uplink interface for UCS FIC-6120

Hello,

On FI 6120, one of the first eight ports can only be configured for 1 Gbps.

http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/ps10265/ps10276/data_sheet_c78-524724.html

Please use one of the first 8 ports with GLC-T SFP on FI If it still fails, provide following output

show run int eth 1/X

show int eth 1/X

show int eth 1/X transceiver details

Padma

New Member

Re: configuring uplink interface for UCS FIC-6120

Everything is as should as far as the 1gb SPF placement on the fic. And sorry I could not paste the show run into this forum. I guess Cisco has a test limit.

FIC-1-A(nxos)# sh running-config interface ethernet 1/5

!Command: show running-config interface Ethernet1/5

!Time: Tue May 15 13:33:07 2012

version 5.0(3)N2(2.1x)

interface Ethernet1/5

description U: Uplink

pinning border

switchport mode trunk

switchport trunk native vlan 44

switchport trunk allowed vlan 1,12,44,90,100

speed 1000

no shutdown

FIC-1-A(nxos)# sh interface ethernet 1/5

Ethernet1/5 is down (Link not connected)

Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 547f.ee20.6b8c (bia

547f.ee20.6b8c)

Description: U: Uplink

MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation ARPA

Port mode is trunk

auto-duplex, 1000 Mb/s, media type is 10G

Beacon is turned off

Input flow-control is off, output flow-control is off

Rate mode is dedicated

Switchport monitor is off

EtherType is 0x8100

Last link flapped never

Last clearing of "show interface" counters never

30 seconds input rate 0 bits/sec, 0 bytes/sec, 0 packets/sec

30 seconds output rate 0 bits/sec, 0 bytes/sec, 0 packets/sec

Load-Interval #2: 5 minute (300 seconds)

input rate 0 bps, 0 pps; output rate 0 bps, 0 pps

RX

0 unicast packets 0 multicast packets 0 broadcast packets

0 input packets 0 bytes

Last link flapped never

Last clearing of "show interface" counters never

30 seconds input rate 0 bits/sec, 0 bytes/sec, 0 packets/sec

30 seconds output rate 0 bits/sec, 0 bytes/sec, 0 packets/sec

Load-Interval #2: 5 minute (300 seconds)

input rate 0 bps, 0 pps; output rate 0 bps, 0 pps

RX

0 unicast packets 0 multicast packets 0 broadcast packets

0 input packets 0 bytes

0 jumbo packets 0 storm suppression packets

0 giants 0 input error 0 short frame 0 overrun 0 underrun 0

watchd

og 0 if down drop

0 input with dribble 0 input discard

0 Rx pause

TX

0 unicast packets 0 multicast packets 0 broadcast packets

0 output packets 0 bytes

0 jumbo packets

0 output errors 0 collision 0 deferred 0 late collision

0 lost carrier 0 no carrier 0 babble

0 Tx pause

0 interface resets

FIC-1-A(nxos)# sh interface ethernet 1/5 transceiver details

Ethernet1/5

transceiver is present

type is 1000base-SX

name is CISCO-AVAGO

part number is SFBR-5766PZ-CS1

revision is

serial number is AGM1421151Y

nominal bitrate is 1300 MBit/sec

Link length supported for 50/125um fiber is 550 m

Link length supported for 62.5/125um fiber is 270 m

cisco id is --

cisco extended id number is 4

Transceiver calibration is invalid

1101
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content