Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl on UCS B250-M1

Hi Team,

I am trying install ESXI5.1 (ESXi-5.1.0-799733-customer-Cisco-2.1.0.3.iso) onto UCS B250-M1, but installation keeps on getting stuck at Loading /imgpayld.tgz.

UCSM is also upgraded to 2.1(1d) along with auto-install for fabric interconnect and server upgrade, so I am assuming that I have the latest fw running.

Has anyone encountered this kind of issue?  I tried to reset CIMC controller among other things, but it's not making much difference.

Any pointer will be highly appreciated.


Best regards,

Giyoung.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
VIP Green

ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl on

Check http://www.cisco.com/web/techdoc/ucs/interoperability/matrix/matrix.html

I think ESXi 5.1 is not supported for B250-M1 and UCSM 2.1.1

I don't claim, that this explains your problem; but opening a TAC case might become a challenge.

Good luck

7 REPLIES
VIP Green

ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl on

Check http://www.cisco.com/web/techdoc/ucs/interoperability/matrix/matrix.html

I think ESXi 5.1 is not supported for B250-M1 and UCSM 2.1.1

I don't claim, that this explains your problem; but opening a TAC case might become a challenge.

Good luck

ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl on

Giyoung,

What wdey  explained is correct, that is not supported on that platform even using the customized ESXi .iso image.

I personally like that tool a lot:  http://www.cisco.com/web/techdoc/ucs/interoperability/matrix/matrix.html

Remember that something not supported does not mean that it will not work, but it has not been tested by QA enough to be sure about its behavior, why don't you try ESXi 5.0 U1 or U2   instead ?

Nice wdey

-Kenny

New Member

Re: ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl

Hi Kenny and Wdey,

Thank you for your reply.  I checked the link provided and found that 5.0 U1 and U2 are only supported version with the current fw + hw combination that I have.  5.0 U2 didn't work either, resulting in the same place.

Believe or not, I do have one copy the said ESXi 5.1 install on the local hard disk of B250 M1 and I was able to boot and use it.  So this support issue is ok (not tested by QA, but works anyway).  What I have been trying to do is to do a san boot now and boot from Virtual media and install the esxi on the JBOD.  That's where I have been meeting this persistent behavior of getting stuck at imgpayld.tgz..

I will try to install window 2008R2 baremetal using the virtual media so that I can rule out any issues in that it's just the esxi i can't install...

I am thinking either i resit the blade, reset the cimc controller, or reflash the bios. 

I will update the link once I find a solution to this problem.

Best regards,

Giyoung.

New Member

Re: ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl

Hi All,

Went ahead and installed ESXi 4.1 which went without any issues.

Best regards,

Giyoung.

Re: ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl

Giyoung,

Great, thanks for the feedback, please mark the post as answered.

-Kenny

New Member

Re: ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl

Thank you Kenny for the reminder.


Best regards,

Giyoung.

Re: ESXi 5.1 installation getting stuck at loading / imgpayld.dl

Sure  Giyoung  

@ wdey Hope to see you answering more like this!

-Kenny

  points
2897
Views
10
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content