Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Nexus 1010 HA Active with warm standby

I have deployed two 1010 appliances, the upstream switches are two 6509 wihtout VSS.

I cannot get the HA up.

Output of show module is:

Mod  Ports  Module-Type                       Model               Status

---  -----  --------------------------------  ------------------  ------------

1    0      Nexus 1010 (Virtual Services App  Nexus1010           active *

2    0      Virtual Supervisor Module                             powered-up

Mod  Sw                Hw

---  ----------------  ------------------------------------------------

1    4.2(1)SP1(3)      0.0

Mod  MAC-Address(es)                         Serial-Num

---  --------------------------------------  ----------

1    00-19-07-6c-5a-a8 to 00-19-07-6c-62-a8  NA

Mod  Server-IP        Server-UUID                           Server-Name

---  ---------------  ------------------------------------  --------------------

1    10.146.102.10    NA                                    NA

________________________________________________________________________________________

Output of show system redundancy status is :

Redundancy role

---------------

      administrative:   primary

         operational:   primary

Redundancy mode

---------------

      administrative:   HA

         operational:   None

This supervisor (sup-1)

-----------------------

    Redundancy state:   Active

    Supervisor state:   Active

      Internal state:   Active with warm standby

Other supervisor (sup-2)

------------------------

    Redundancy state:   Standby

Error in getting supervisor and internal state of other supervisor.

___________________________________________________________________________________________________________________

and the output of show system internal redundancy info is:

My CP:

  slot: 0

  domain: 25

  role:   primary

  status: RDN_ST_AC

  state:  RDN_DRV_ST_AC_SB

  intr:   enabled

  power_off_reqs: 0

  reset_reqs:     9

Other CP:

  slot: 1

  status: RDN_ST_SB

  active: true

  ver_rcvd: true

  degraded_mode: true

Redun Device 0:

  name: ha0

  pdev: f37e8640

  alarm: true

  mac: ff:ff:ff:ff:ff:ff

  tx_set_ver_req_pkts:   319

  tx_set_ver_rsp_pkts:   0

  tx_heartbeat_req_pkts: 61193

  tx_heartbeat_rsp_pkts: 0

  rx_set_ver_req_pkts:   0

  rx_set_ver_rsp_pkts:   0

  rx_heartbeat_req_pkts: 0

  rx_heartbeat_rsp_pkts: 0

  rx_drops_wrong_domain: 0

  rx_drops_wrong_slot:   0

  rx_drops_short_pkt:    0

  rx_drops_queue_full:   0

  rx_drops_inactive_cp:  0

  rx_drops_bad_src:      0

  rx_drops_not_ready:    0

  rx_drops_wrong_ver:    0

  rx_unknown_pkts:       0

Redun Device 1:

  name: ha1

  pdev: f37e8240

  alarm: false

  mac: 00:02:3d:70:19:81

  tx_set_ver_req_pkts:   314

  tx_set_ver_rsp_pkts:   0

  tx_heartbeat_req_pkts: 61193

  tx_heartbeat_rsp_pkts: 0

  rx_set_ver_req_pkts:   0

  rx_set_ver_rsp_pkts:   5

  rx_heartbeat_req_pkts: 0

  rx_heartbeat_rsp_pkts: 61165

  rx_drops_wrong_domain: 0

  rx_drops_wrong_slot:   0

  rx_drops_short_pkt:    0

  rx_drops_queue_full:   0

  rx_drops_inactive_cp:  0

  rx_drops_bad_src:      0

  rx_drops_not_ready:    0

  rx_drops_wrong_ver:    0

  rx_unknown_pkts:       0

_________________________________________________________________________________________

Can anyone please help in resolving this issue.

Regards,

Sabih

2 REPLIES
New Member

Nexus 1010 HA Active with warm standby

I have implemented Uplink type 2 and for the time being just connected first two ports only, I have not connected any data links i.e. eth 3 to eth 6 are not connected.

Cisco Employee

Nexus 1010 HA Active with warm standby

Hi Sabih,

For a Nexus 1010 pair to form HA redundancy, the communicate with each other via the Control VLAN. You would have specified this during your installation.

Can you verify that they are both utilizing the same Control VLAN.

n1010# show svs domain

Furthermore, ensure that this vlan is defined and forwarding, on the relevant ports, on the upstream 6509s.

Thanks,

Michael

652
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content