Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

The CIMC KVM does not start

Hello Guys

I have problem with the KVM, not launch. This is the error:

java1.JPG

The browser is Firefox and the Java is 7

Any idea.

TIA

Cristian

11 REPLIES

Re: The CIMC KVM does not start

Cristian,

*What Java 7 update? 45?

*What server and CIMC firmware? 

*Are there any other Java versions installed in the PC?

*Does this happen in all PCs you try?

*Have you tried other browsers?

*Was this working before? If yes, was there any change done recently? If yes, what?

Tip: To get a faster and more accurate answer, you need to provide more details and what you have done.  This will make other users get back with a possible solution and not a list of 1x10! questions   

-Kenny

New Member

Re: The CIMC KVM does not start

Dear Kenny

java_ver.JPG

- UCS C series 220 , ver 1.5

- No, I uninstalled the old version and I installed the last one.

- I only have my laptop, I´m in a client Data center.

- I try to IE, Crome and Firefox.

- It was working but I don´t know what change occured.

- I tried to downgrade to Java 6.14 but not work.

TIA

Cristian

Re: The CIMC KVM does not start

Cristian,

Can you try yo reboot CIMC? Admin> Utilities> Reboot CIMC.  (This is not disruptive)

So you said it was working before? what changed? CIMC version, Java version?  Try a Java version below  7 45 which has given issues before... A friend of mine onece told me that Java  6 13 never fails, try with that one or any other in the release 7 below the update 45.

-Kenny

Cisco Support Community is also present in Spanish:

https://supportforums.cisco.com/community/spanish/data_center

Cisco Employee

The CIMC KVM does not start

Hey Chris,

1. You might try to disable and re-enable the KVM from GUI.

Go to Server tab> Remote presence > KVM

2. Clear temporary internet files.

3. Verify that the Java Plug-in is enabled.

Click on the Advanced tab at the top of the Java Control Panel.

Click the + to expand JNLP File/MIME Association and verify that  Always allow or Prompt user is selected. If not, then make the change and reload the browser.

You should now be able to run your KVM.

Note: You can also open the file with the Javaws.exe program.

Regards,

Chris!

New Member

The CIMC KVM does not start

I haven't tested it like you. But I now notice that since updating to release 2.2(1b) the KVM consoles don't work anymore. I am using Java SE 7 Update 51 and also tried Java SE 7 Update 40 without any luck. I reset the CIMC, KVM, even the server. KVM consoles don't work anymore.

What UCS version are you using?

The CIMC KVM does not start

Boudewijn,

Have you confirmed that the SP and CIMC still have a management IP assisgned from the pool of mgnt IP addresses? Or you assigned the mgnt address statically?

-Kenny

New Member

The CIMC KVM does not start

Yes, each server has an outband IPv4 management IP Address from the default ext-mgmt IP pool. I am able to ping the management IP Addresses and can even reach the webpage from the browser directly to that IP Address. But connection to the KVM fails.

Please note that I am no sure I have the same issue as Cristian (origonal post).

The CIMC KVM does not start

Boudewijn,

Well, in that case, try opening KVM from the Home page where you are asked if you want UCSM or KVM and select the server... if the issue continues, please open a TAC case.

-Kenny

New Member

The CIMC KVM does not start

Same issue. "Connection failed"

The CIMC KVM does not start

Boudewijn,

Well, yeah... better make sure there are no ports blocked on a firewall that can be blocking traffic.  This was happening to me in a server just a moment ago and I had to end up reacknowledging the blade to make it work... if you have the luxury to afford that, try it.. otherwise I stick with "Open a TAC case"

-Kenny

New Member

Re: The CIMC KVM does not start

For your information. I have been able solve our problem. Christian, I don't know if you have the same issue, but this is what I did.

First of all. We are running UCS version 2.2(1b). Since updating we get a connection failed on all servers. Re-installing the current Java version or installing a previous version does not solve the problem. Resetting the KVM or CIMC controller didn't work either. Well at least, it seems that is not enough. It apears that all depends on cleaning up Java. This is what I did:

  • Close UCS Manager and all consoles that require Java.
  • Make sure you have installed at least Java SE 7 Update 51.
  • On you computer go to your control panel and open the Java console. Make sure you remove all cached files, and remove all related Applicaton (e.g. KVM Viewer, UCS Manager and etc) manually. Re-installing Java does not do this for you!
  • Open UCS Manager. Go to Equipment. On each server select "Recover Server". Then select "Reset CIMC (Server Controller).
  • Wait for two minutes and then you are able to use KVM console.

I hope this information might help some others. Let me know.

Boudewijn

12574
Views
5
Helpful
11
Replies