Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi everybody

I have a C200 M2 with a 1064E raid controller and two SAS disks, but I am not able to configure a raid 1. I have installed firmware 1.4(3k). Please see attachments for more information.

Did anybody ever have the same problems?

Thanks in advance and best regards

Dominic

Information:

Everyone's tags (7)
2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re:UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi Dominic,

You went into the F2 bios on boot and all the pcie slots were set to disabled no?  There is another bug were you have to pull all the pci cards to configure the raid but I think that is further along than you are running into (

http://tools.cisco.com/Support/BugToolKit/search/getBugDetails.do?method=fetchBugDetails&bugId=CSCtz63555&from=summary).

Cisco Employee
15 REPLIES
Cisco Employee

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi Dominic,

Are the PCIe slots enabled or disabled in the BIOS?  Try setting disabled to no for all the cards and see if that helps.

New Member

Re:UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi Brian

thanks, but yes, the PCIe Mezz Port is enabled.

Regards

Dominic

Cisco Employee

Re:UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi Dominic,

You went into the F2 bios on boot and all the pcie slots were set to disabled no?  There is another bug were you have to pull all the pci cards to configure the raid but I think that is further along than you are running into (

http://tools.cisco.com/Support/BugToolKit/search/getBugDetails.do?method=fetchBugDetails&bugId=CSCtz63555&from=summary).

New Member

Re:UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi Brian

thanks a lot, your post (and the bug description) helped me to solve the problem - I just downgraded to UCS firmware 1.4(2) and was able to create the raid.

Now I will try to upgrade back to 1.4(3k) to see if this still works - should.

Five Points for you and best regards

Dominic

New Member

Re:UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

I had this problem back in May and was able to create a RAID 1 volume using the UCS Server Configuration Utility.

http://jeremygillow.varrowblogs.com/?p=176

New Member

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

A follow up question: has anyone be able to install ESXi 4.1 or 5.0 on this raid 1 with 1064E controller?

I always get the attached error messages. I am absolutely new to UCS, so excuse my stupid questions.

Thanks a lot and best regards.

Cisco Employee

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi Dominic,

Did you use the custom cisco install iso from vmware.com?

Also have a look at:

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1033696

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1027819

Vmware considers SAS drives remote storage by default

New Member

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

No because I searched on CCO and on vmware.com I can not find it. Do you have the exact link?

Cisco Employee
New Member

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

You're great - thanks a lot. Will try to install it with this ISO.

New Member

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Hi Brian

even with the customized Cisco image, I can not install VMware. Don't know what I am doing wrong at all:

Any other ideas or help?

Thanks

Dominic

Cisco Employee

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Does F2 work at that screen and allow you to configure the management network?

New Member

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Yes, but it does not show the management configuration screen, it starts installing the ESXi ;-) But after that, everything works fine.

Thanks a lot Brian

Dominic

Cisco Employee

UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Glad to hear its working.  Also, double check your scratch partition config in the docs above so that you don't lose your log/cores on reboot and gain back some ram from the ramdisk that may have been created.

New Member

Re:UCS C200 M2 with 1064E - no raid configuration possible

Yes I will do that. As an additional infos for the others: the MAIN problem was the combination of Mac OS X, Virtual KVM console and the function keys!

Thanks again

Sent from Cisco Technical Support Android App

1974
Views
5
Helpful
15
Replies
CreatePlease login to create content