Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

CUBE Videoconference Problem

Hello everyone

A have a below scenario:

Network A --- CUCM (7.1.3) ------>SIP Trunk ----->CUBE<--------SIP Trunk<----------- CUCM(7.1.3) ---Network B

I also have a hardware video conference bridge (IPVC-3545-MCU) in network A. CUBE is set for media flow-through.

For the point to point video calls between network A and network B, there is no problem. When a video phone in network A is talking to another video phone in network A and when one of them wants to include a third video phone (which is in network B) to the conversation by creating an adhoc conference, it also works fine.

I have a problem in this scenario: When a video phone in network A is talking to video phone in  network B and when the phone in network A wants to include a third video phone  (doesn't matter in network A or B) to the conversation by creating an adhoc  conference, the last callee is succesfully join the conference but the first video phone in network B starts to get only audio from the conference. Strange enough, when a 4th phone (doesn't matter in network A or B)  is included to the conference, it is working fine. When the first phone in network B (which has only audio in conference) leaves the conference and it is added to the same conference again, it starts working fine (both audio and video).

Any idea what might be causing the problem?

Thanks

Fatih

Everyone's tags (5)
2 REPLIES
New Member

CUBE Videoconference Problem

Another (but much less complicated) problem I have is:

When there is a successful video call between user A (in network A) and user B (in network B), if user A pushes the "hold" button and then "resume" button a couple of seconds later, the calls becomes auido only (using g722 codec). If I use media flow-around in CUBE I don't have such a problem.

I wonder if it is something related with my mis-configuration of the CUBE.

Any idea is welcomed. Thanks,

Fatih.

New Member

Have you tried enabling SDP

Have you tried enabling SDP to pass through CUBE? So that the endpoints exchange information transparently? 

conf t

voice serv

sip

pass-thru content sdp

 

Keep us updated.

738
Views
0
Helpful
2
Replies