Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

No camera icon on the phone. (CME 4.0 and 7971)

We're running CME and after adding "video" to the ephone and reseting the phone there is no camera icon showing up. Is there anything else we need to add to the config to start video? I even restarted the router with no success.

2811

CallManager Express 4.0

Unity Express 2.3.1

All the phones are 7971

IOS 12.4.4(4)XC2

6 REPLIES
Cisco Employee

Re: No camera icon on the phone. (CME 4.0 and 7971)

Do you have 'service phone videoCapability 1' configured under telephony-service in your CME box?

Once you configure this, do a 'create cnf-files' and then reset the phones.

New Member

Re: No camera icon on the phone. (CME 4.0 and 7971)

I added that command, and now I see the video icon on the two phones I want to use video for. Thank you!

Now I am not getting video through Unified Video Advantage though. When I have a call between the two phones and I do a "show voip rtp connections" I get a message that says "No active connections found"

"sh call active video" gives me:

Telephony call-legs: 0

SIP call-legs: 0

H323 call-legs: 0

Call agent controlled call-legs: 0

SCCP call-legs: 0

Multicast call-legs: 0

Total call-legs: 0

Is there something else I am missing? Everything is running fine in VT Advantage that I can see.

Cisco Employee

Re: No camera icon on the phone. (CME 4.0 and 7971)

If you do 'show ephone registered', do you see Video in the output for the phones?

Could you attach the configurations being used in the CME? And highlight the two ephones that are being used for the call.

New Member

Re: No camera icon on the phone. (CME 4.0 and 7971)

I see video in "sh ephone registered" for one of the phones (ephone 10) but not the other (ephone 14). They are configured the same though. Am I missing something?

ephone 10

device-security-mode none

video

mac-address 0017.954A.4779

paging-dn 1

type 7971

button 1:12 2:5 3m3 4m15

button 5m8 6m13 7m11 8m18

ephone 14

device-security-mode none

video

username "robin" password XXXXXXX

mac-address 0017.954A.48DA

paging-dn 1

type 7971

button 1:16 2m5 3m6 4m11

button 5m8 6m13 7m3 8m7

telephony-service

video

load 7960-7940 P0030702T023

load ATA ATA030100SCCP040211A

load 7971 TERM70.7-0-3-0S.loads

load 7970 TERM70.7-0-3-0S.loads

max-ephones 36

max-dn 108

ip source-address 10.0.0.1 port 2000

service phone videoCapability 1

timeouts interdigit 5

time-zone 12

voicemail 6000

max-conferences 8 gain -6

call-forward pattern .T

moh music-on-hold.au

dn-webedit

time-webedit

transfer-system full-consult

secondary-dialtone 9

create cnf-files version-stamp Jan 01 2002 00:00:00

New Member

Re: No camera icon on the phone. (CME 4.0 and 7971)

I believe you also need:

voice service voip

h323

call start slow

See http://www.cisco.com/en/US/products/sw/voicesw/ps4625/products_configuration_guide_chapter09186a00806a8017.html for more information on configuring CUVA 2.0 with CCME 4.0.

If this helps, please rate this post.

Thanks,

Neal

Cisco Employee

Re: No camera icon on the phone. (CME 4.0 and 7971)

Could you please ensure that the CVTA is associated with the phone? If both the phones show video icon and 'show ephone registered' doesn't show video for ephone-14, then it probably means that the CVTA is not associated with the phone.

You can double click on CVTA icon and check that the link between the phone and the PC is green.

352
Views
9
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content