Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Poor Video Quality 3540 MCU with EMP card

hi

I have one 3540 MCU with EMP & DCS module i want to do the video conferancing between 32 location but when i will configure the mcu & polycom view station EX Camera & test my conferance in local itself i m able to connect each other but video quality is bad i want to improve that any one help me in that.

in point to point connection polycom one location with polycom other location over the wan link is working good & video quality is also very good

but when i will do the same using mcu i have a problem with video quality

Please advise me as soon as possible

Your reply is highly appreciated

5 REPLIES
Silver

Re: Poor Video Quality 3540 MCU with EMP card

Change the switch ports and cables between MCU and EMP.Sometimes devices on the otherside might send at variable rates incompatible with Cisco MCU.Try Upgrading the version to 4.2.10.

Community Member

Re: Poor Video Quality 3540 MCU with EMP card

I have been tweaking everything possible for past year on mine using tandberg endpoints. Same wan links works beutifully with Tandberg MPS MCU. I would love to see a solution.

Community Member

Re: Poor Video Quality 3540 MCU with EMP card

Anybody find a resolution to this or is this? I have identical complaints and have not been able to find a solution. TAC is not very helpful on any IPVC issues.

Community Member

Re: Poor Video Quality 3540 MCU with EMP card

Hi Hauchinago,

i did a simulation in a simulation lab & i took all the default setting on mcu and simulate the same if u found the same problem then ask for replace MCU but if you found better quality in this simulation then do the same setting in production setup too.

i will suggest few other setting too

1. Qos for video on switch is need to be configured properly.

2. Instead of using MCU directly if you have call manager then integrate that with mcu as a h.323 gateway & assign bandwith in location & region for per video call.

lot other thing is also there

if you resolved then let me know otherwise i will get some more option to improve video

Thanks

Community Member

Re: Poor Video Quality 3540 MCU with EMP card

Hi,

I was having poor quality when using the MCU and EMP.

Is your MCU and EMP both set to 100/full static? Make sure your switches that connect to the EMP and MCU are set to 100/full static also. I was having a similiar problem. I did that, and it clear it right up!

199
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content