Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

TCL2.0 -- Play .au file

Hello

I've just write this script, but nothing play on my phone ...

proc act_CallSetupDone { } {

infotag get leg_incoming

set legi [infotag get leg_incoming]

puts "\n---- Start to play $legi !!! \n"

leg progress leg_incoming -p 8

media play $legi flash:technical.au

puts "\n ---- End to play message !!!\n"

}

#----------------------------------

# State Machine

#----------------------------------

set fsm(any_state,ev_disconnected) "act_Cleanup, same_state"

set fsm(PLACECALL,ev_setup_indication) "act_CallSetupDone, same_state"

fsm define fsm PLACECALL

Does anyone can help me ?

By advance, many thanks

5 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: TCL2.0 -- Play .au file

What format the .AU is ? unless it is very exactly like the router wants it, will not play.

If you search for "recorder" the forums, you should find a script I wrote, that records and play messages.

Hope this helps, please rate post if it does!

New Member

Re: TCL2.0 -- Play .au file

hello

I find my error ...

I've just forget to add

" leg connect $legi "

before

media play $legi flash:welcome.au

;-))

However, my problem is now in the next script, because, after paly message, i would like to transfert the call .

I've create this proc, but doesn't work well :

proc act_CallBascule {} {

set legi [infotag get leg_incoming]

puts "\n ===========================\n"

puts "\n ==== Start to transfert the call $legi!!!\n"

#set dest "4102"

#leg setup $dest callInfo leg_incoming

#set dnis "4102"

#handoff callappl leg_incoming default DESTINATION=$dnis

set dest "4102"

leg setup $dest callInfo $legi

puts "\n ===========================\n"

puts "\n ==== End transfert the call !!!\n"

puts "\n ===========================\n"

}

the debug command says:

Jul 19 00:40:17.315: //268//TCL :/tcl_PutsObjCmd:

==== Start to transfert the call 268!!!

Jul 19 00:40:17.315:

Jul 19 00:40:17.315: //268//TCL :/tcl_LegObjCmd: leg setup 4102 callInfo 268

Jul 19 00:40:17.315: //268//Tcl :/tcl_parseCallID_vartagObj: VARTAG Translation

Leg Count=1

Jul 19 00:40:17.315: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_get_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: :cc_get_feature_vsa malloc success

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_get_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: cc_get_feature_vsa count is 2

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_get_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: :FEATURE_VSA attributes are: feature_name:0,fearture_time:1

709290304,feature_id:257

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_update_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: feature_vsa is 65E1B4E8,featname is 0

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_get_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: :cc_get_feature_vsa malloc success

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_get_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: cc_get_feature_vsa count is 3

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_get_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: :FEATURE_VSA attributes are: feature_name:0,fearture_time:1

709290520,feature_id:258

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_update_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: : Generating new featurevsa,inserting it

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_update_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: feature call forward featname is 1

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_free_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: :cc_free_feature_vsa freeing 65E1B338

Jul 19 00:40:17.319: //-1/xxxxxxxxxxxx/CCAPI/cc_free_feature_vsa:

Jul 19 00:40:17.319: vsacount in free is 2

Jul 19 00:40:17.319: //268//TCL :/tcl_PutsObjCmd:

OLEN#

===========================

Jul 19 00:40:17.319:

Jul 19 00:40:17.319: //268//TCL :/tcl_PutsObjCmd:

==== End transfert the call !!!

Does any one can help me ?

Many thanks

New Member

Re: TCL2.0 -- Play .au file

Well

I've sold my problem

The script work well, but the router doesn't want to play the script ... Why ? Bug ?

I've test my script to another router and all is ok, execept ... to activate the scritp with dial-peer ...

This is extract of my conf:

!

!

dial-peer voice 3838 pots

destination-pattern 3838

port 2/0/1

forward-digits 0

!

dial-peer voice 3839 pots

destination-pattern 3839

port 2/0/0

forward-digits 0

!

dial-peer voice 3837 pots

destination-pattern 3837

port 2/1/0

!

dial-peer voice 3840 pots

service manutrans

incoming called-number 3840

The objective of my script is to play welcome music before transfert the call to the correct phone number

However, when i call the 3840 (where is my TCL script) i hear only beep.

The router doesn't want entry into the dial-peer

Many thanks for your help

I would like only to

Hall of Fame Super Gold

Re: TCL2.0 -- Play .au file

Do you have FXO or ISDN ?

in any case I think you need direct-inward-dial in the incoming DP.

New Member

Re: TCL2.0 -- Play .au file

Hello

I've analog phone plugged on FXO port and H323 trunk connected to CCMv4.

My script (see below) work well when i call analog phone to analog phone plugged on my router (where is my script also).

However, when i would like to use my script to transfer call from phone (analog phone on the router or any ip phone connected on another gateway soft phone connected to my CCMv4) to soft phone thru H323 trunk, only music play and nothing after ...

does any one can help me ? ;-)

Many thanks

331
Views
4
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content