Cisco Support Community
Community Member

Caller ID not working in Mexico

Hi all.

I have read a lot of documents and applied configuration changes to the voice-ports in my UC-520 but until now I can not get to work the incoming Caller ID function; I think it is a matter of matching parameters with my telephony company: Telmex in Mexico.

I did not find any reference for the telephone line specifications, so I was guessing but with no luck.

Does anybody have the Caller ID function properly in Mexico with Telmex and with UC500? Can share with me the configuration?

After many changes, I went back to the following configuration:

# show running

voice-port 0/1/0

trunk-group ALL_FXO 64

input gain 3

output attenuation 0

cptone MX

connection plar opx 201

description Configured by CCA 4 FXO-0/1/0-OP

caller-id enable

UC_520>show voice port 0/1/0

Foreign Exchange Office 0/1/0 Slot is 0, Sub-unit is 1, Port is 0

Type of VoicePort is FXO

Operation State is DORMANT

Administrative State is UP

The Last Interface Down Failure Cause is Administrative Shutdown

Description is Configured by CCA 4 FXO-0/1/0-OP

Noise Regeneration is enabled

Non Linear Processing is enabled

Non Linear Mute is disabled

Non Linear Threshold is -21 dB

Music On Hold Threshold is Set to -38 dBm

In Gain is Set to 3 dB

Out Attenuation is Set to 0 dB

Echo Cancellation is enabled

Echo Cancellation NLP mute is disabled

Echo Cancellation NLP threshold is -21 dB

Echo Cancel Coverage is set to 128 ms

Echo Cancel worst case ERL is set to 6 dB

Playout-delay Mode is set to adaptive

Playout-delay Nominal is set to 60 ms

Playout-delay Maximum is set to 1000 ms

Playout-delay Minimum mode is set to default, value 40 ms

Playout-delay Fax is set to 300 ms

Connection Mode is plar opx

Connection Number is 201

Initial Time Out is set to 15 s

Interdigit Time Out is set to 10 s

Call Disconnect Time Out is set to 60 s

Power Denial Disconnect Time Out is set to 1000 ms

Ringing Time Out is set to 180 s

Wait Release Time Out is set to 30 s

Companding Type is u-law

Region Tone is set for MX

Analog Info Follows:

Currently processing none

Maintenance Mode Set to None (not in mtc mode)

Number of signaling protocol errors are 0

Impedance is set to 600r Ohm

Station name None, Station number None

Caller ID Info Follows:


Caller ID is received after 1 ring(s)

Translation profile (Incoming):

Translation profile (Outgoing):

lpcor (Incoming):

lpcor (Outgoing):

Voice card specific Info Follows:

Signal Type is loopStart

Battery-Reversal is enabled

Number Of Rings is set to 1

Supervisory Disconnect is signal

Answer Supervision is inactive

Hook Status is On Hook

Ring Detect Status is inactive

Ring Ground Status is inactive

Tip Ground Status is inactive

Dial Out Type is dtmf

Digit Duration Timing is set to 100 ms

InterDigit Duration Timing is set to 100 ms

Pulse Rate Timing is set to 10 pulses/second

InterDigit Pulse Duration Timing is set to 750 ms

Percent Break of Pulse is 65 percent

GuardOut timer is 2000 ms

Minimum ring duration timer is 125 ms

Hookflash-in Timing is set to 600 ms

I will apreciate any help.


Everyone's tags (5)
Hall of Fame Super Gold

Caller ID not working in Mexico

Have you verified first the caller ID works with a normal telephone ?

Community Member

Caller ID not working in Mexico

Yes, with a telephone set with caller-id, with every line before to conect to UC520.

Hall of Fame Super Gold

Caller ID not working in Mexico

There are settings for caller-id ring under voice-port, try that.

Community Member

Caller ID not working in Mexico

After erratic behavior of UC520 I decided to reinstall from scratch, configuring again by hand with CCA, not restoring any configuration, and now everything is working well. I think I did a mess with the configuratión using CCA and CLI. Sorry, my mistake.

So for Caller-id the default configuration works well, nothing additional to do.

Paolo, thanks for the help.

CreatePlease to create content