Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Calling-Number command not working

UC520 running uc500-advipservicesk9-mz.150-1.XA



I have a line (423) set to CFA, when the number is called it sends out the local lines number as calling party.

I have changed the calling-number to initiator and local.

intitiator causes this to happen.

Calling Party Number i = 0x2180, '7202832423'
                Plan:ISDN, Type:National
        Called Party Number i = 0xA1, '3037078037'
                Plan:ISDN, Type:National
        Redirecting Number i = 0x00008F, '423'

It is sending out the local lines number 7202832423 not the original calling number of 2084420136

setting it to local causes this to happen

Calling Party Number i = 0x2180, '72028327202832423 <-----need to be 208-422-0136
                Plan:ISDN, Type:National
        Called Party Number i = 0xA1, '3037078037'
                Plan:ISDN, Type:National
        Redirecting Number i = 0x00008F, '
423'   <------need to be 7202832423
Any help would be appreciated, thanks

7 REPLIES
Community Member

Re: Calling-Number command not working

You need to manipulate a couple of translation rules for this to work. Could you post your configuration? Don't forget to remove passwords and other confidential information.

Thanks,


Marcos

Community Member

Re: Calling-Number command not working

I have attached a config from the unit.

If more config is needed please let me know.

I would also like to know what reference is used

Thanks.

Community Member

Re: Calling-Number command not working

Just wondering if you ever obtained a solution to your problem, and if so, could you share it.

Thanks.

Community Member

Re: Calling-Number command not working

I will post my comments shortly. Sorry for the delay everybody!

Marcos

Community Member

Re: Calling-Number command not working

In the configuration that you posted, could you try changing the translation profile of your POTS dial peers to "PSTN_CallForwarding", instead of what's currently configured?

Let me know.


Marcos

Community Member

Re: Calling-Number command not working

rule 15 in this translation pattern was causing the issue:

voice translation-profile PROFILE_ALL_T1E1
translate calling 4

voice translation-rule 4
rule 1 /423/ /7202832423/
rule 2 /444/ /3037383444/
rule 3 /^44\([0-1]\)$/ /303738344\1/
rule 4 /445/ /3037383445/
rule 15 /.*/ /7202832423/

I was told rule 15 was causing the issue.  which makes sense.

I did a clean install on another unit and did not try to get fancy, very raw and simple.

voice translation-rule 5
rule 15 // //
voice translation-profile PROFILE_ALL_T1E1
translate calling 5

The second set is what was created and no problem with number Caller ID.

Thanks to my co-worker Andy Z.  for finding the original part.

Also thanks to all the folks who replied, nice to share the fun!

Community Member

Re: Calling-Number command not working

I have the same problem.  Could you share what translations are needed to make this work?

Please refer to the attached config file.

Thanks.

Rich

1069
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content