Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

UC560 MWI Issue *New Bug*

I have an issue with message waiting indicator. It works but has serious limitations. Let me explain, hoping someone can help.

IOS Version: Version 15.1(4)M4b

The mwi ephone-dn's:

ephone-dn  599

number 8001.... no-reg primary

mwi off

!

ephone-dn  600

number 8000.... no-reg primary

mwi on

The CUW config:

 

ccn application ciscomwiapplication aa

description "ciscomwiapplication"

enabled

maxsessions 12

script "setmwi.aef"

parameter "CallControlGroupID" "0"

parameter "strMWI_OFF_DN" "8001"

parameter "strMWI_ON_DN" "8000"

end application

ccn subsystem sip

gateway address "10.1.10.2"

dtmf-relay rtp-nte

end subsystem

ccn trigger http urlname mwiapp

application "ciscomwiapplication"

enabled

maxsessions 1

end trigger

UC560#sh voice call status

CallID          CID        ccVdb           Port        Slot/DSP:Ch  Called #           Codec           MLPP Dial-peers

0x1DCB1    3091       0x8B33DC30 50/0/595.0                    9054365870    g711ulaw        20070/1072

0x1DD17    3181        0x8B160840 50/0/579.0                    *2732              g711ulaw        5000/20054

0x1DD0D    3165       0x8B0E9954 50/0/573.0                     9057063373    g711ulaw        20048/1072

0x1DD1C    318B      0x89D80514 50/0/546.0                      4169493743    g711ulaw        20021/1072

0x1DD2D    31B0      0x89D0D434 50/0/545.0                     *2731              g711ulaw        5000/20020

0x1DD23    319C      0x8B3C3F2C 50/0/600.0                     *80002571       None             1005/20102

0x1DD32    31B9      0x8B2E51E4 50/0/592.0                     3999                g711ulaw       20067/5050

7 active calls found

The message waiting indicator works but  look at the above output. See the call going to *80002571? That is a voicemail received and the CUE is using the "8000... ephone-dn 600" to turn on the mwi light. It does, it turns it on. However, if another user receives a voicemail the mwi light will not turn on because the call to *800022571 call is still in progress. The mwi light will not go on for any other user until the call times out. The same for mwi light off.

So, the mwi light will not go on or off is there are other calls using the ephone-dn 599 or 600. The observation is, a user receives a voicemail but the mwi light does not turn on. That's because another user has received a voicemail and the call to 8000.... is still held.

How can I get these calls to tear down faster? The calls to 8000.... or 8001.... stay active for 5 min's or so.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

UC560 MWI Issue *New Bug*

Hello David,

Do you have bind statements under voice service voip sip section?

If so please remove them.

Are you using connection reuse?

Also this issue is resolved could be resolved with the new IOS 15.1(4)M5 which is included in SWP 8.6.1.

HTH,

Alex

*Please rate helpful posts

15.1(4)M4b#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4b#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4#sthash.PkH5sYxB.dpuf

4 REPLIES
Cisco Employee

UC560 MWI Issue *New Bug*

Hello David,

Do you have bind statements under voice service voip sip section?

If so please remove them.

Are you using connection reuse?

Also this issue is resolved could be resolved with the new IOS 15.1(4)M5 which is included in SWP 8.6.1.

HTH,

Alex

*Please rate helpful posts

15.1(4)M4b#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4b#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4#sthash.PkH5sYxB.dpuf

15.1(4)M4#sthash.PkH5sYxB.dpuf

New Member

Re: UC560 MWI Issue *New Bug*

Thanks Alexander,

I have another system running the exact same IOS, it works perfect. My voice service voip is below;

voice service voip

ip address trusted list

  ipv4 0.0.0.0 0.0.0.0

allow-connections h323 to h323

allow-connections h323 to sip

allow-connections sip to h323

allow-connections sip to sip

supplementary-service h450.12

no supplementary-service sip moved-temporarily

no supplementary-service sip refer

fax protocol t38 version 0 ls-redundancy 0 hs-redundancy 0 fallback pass-through g711ulaw

sip

  registrar server expires max 3600 min 3600

  localhost dns:SIP_provider.ca

  outbound-proxy dns:SIP_provider.ca

  no update-callerid

connection-reuse is present in sip-ua.

Cisco Employee

Re: UC560 MWI Issue *New Bug*

Hello David,

Please try to add "via-port" after connection-reuse under sip-ua if you really need the connection-reuse.

If you cannot add it you should try to change the SIP MWI Notification Mechanism to Unsolicited Notify which will be easier than the other subscribe method.

Also if you do not want to change it you need to update the IOS.

HTH,

Alex

*Please rate helpful posts

New Member

Re: UC560 MWI Issue *New Bug*

Great...

I saw connection-reuse in sip-ua. Not sure how it got there. But removing it fixed it. I now see these calls being active for only a few seconds.

Thanks a million...

559
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content