Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

L2TP tunnel suddenly disconnected

Hi Cisco Experts,

I'm using a 877w Cisco router as endpoint for L2TP2 tunnels. I use an Microsoft IAS (radius) for the authentication. Until last week, all wwas working fine, but now, when my clients tries to establish an L2TP tunnel, the tunnel is established but after 20 seconds the tunnel is suddenly disconnected.

This is the output for "debug vpnd events" command:

Dec 16 15:33:57.334: VPDN Received L2TUN socket message <xCRQ - Session Incoming>

Dec 16 15:33:57.338: VPDN Tnl/Sn 17533 57 L2TUN socket session accept requested

Dec 16 15:33:57.338: VPDN Tnl/Sn 17533 57 Setting up dataplane for L2-L2, no idb

Dec 16 15:33:57.442: VPDN Received L2TUN socket message <xCCN - Session Connected>

Dec 16 15:33:57.446: VPDN uid:56 VPDN session up

Dec 16 15:33:59.849: VPDN Vi3 Virtual interface created for unknown, bandwidth 1000000 Kbps

Dec 16 15:33:59.849: VPDN Vi3 Setting up dataplane for L2-L3, Vi3

Dec 16 15:33:59.849: VPDN Received L2TUN socket message <Dataplane UP>

Dec 16 15:33:59.853: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access3, changed state to up

Dec 16 15:34:00.853: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Virtual-Access3, changed state to up

Dec 16 15:34:20.076: VPDN Vi3 disconnect (TEST-CMD) IETF: 9/nas-error Ascend: 66/VPDN Local PPP Disconnect

Dec 16 15:34:20.076: VPDN Vi3 vpdn shutdown session, result=2, error=7, vendor_err=0

Dec 16 15:34:20.076: VPDN Vi3 VPDN/AAA: accounting stop sent

Dec 16 15:34:20.076: VPDN Vi3 Unbinding session from idb

Dec 16 15:34:20.076: Vi3 VPDN: Resetting interface

Dec 16 15:34:20.084: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access3, changed state to down

Dec 16 15:34:20.980: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Virtual-Access3, changed state to down

Any help will be greadly apprecied.

Thanks in advance.

Everyone's tags (5)
1 REPLY
Silver

Re: L2TP tunnel suddenly disconnected

Sorry this has been a long time for me in any l2tp set-up but did find this link for troubleshooting

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk583/tk372/technologies_configuration_example09186a0080093f6f.shtml#tshoot

There is also quite a bit of other info on this page.

2393
Views
0
Helpful
1
Replies