Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Community Member

1841 and ADSL Wic

I'm trying to setup an 1841 with an ADSL 1 WIC and PPPOE but having difficulty.

IOS version is :

Cisco IOS Software, 1841 Software (C1841-ADVENTERPRISEK9-M), Version 15.1(4)M6, RELEASE SOFTWARE (fc2)

I follow the Cisco procedure, but get stuck at the protocol command. I only get options for L2F and L2P, not PPPOE,

Can anyone help?

Sh ver output:

ATM0/0/0 is down, line protocol is down

  Hardware is DSLSAR (with Alcatel ADSL Module), address is 0017.e07d.5c82 (bia 0017.e07d.5c82)

  MTU 4470 bytes, sub MTU 4470, BW 1024 Kbit/sec, DLY 500 usec,

     reliability 0/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ATM, loopback not set

  Keepalive not supported

  Encapsulation(s): AAL5 AAL2

  23 maximum active VCs, 256 VCs per VP, 0 current VCCs

  VC Auto Creation Disabled.

  VC idle disconnect time: 300 seconds

  Last input never, output never, output hang never

  Last clearing of "show interface" counters never

  Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

  Queueing strategy: Per VC Queueing

  5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

  5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

     0 packets input, 0 bytes, 0 no buffer

     Received 0 broadcasts (0 IP multicasts)

     0 runts, 0 giants, 0 throttles

     0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

     0 packets output, 0 bytes, 0 underruns

     0 output errors, 0 collisions, 3997 interface resets

     0 unknown protocol drops

     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Member

1841 and ADSL Wic

Thank you for posting. Hope you will mark as answered and leave the rating.

7 REPLIES
Hall of Fame Super Blue

Re: 1841 and ADSL Wic

ATM0/0/0 is down, line protocol is down

Layer 1 issue.

 reliability 0/255, txload 1/255, rxload 1/255

Layer 1 issue.

Community Member

Re: 1841 and ADSL Wic

Hi Leo, thanks, but I think you'll find that's a red herring, the line isn't actually plugged in at the mo.

My problem is it won't accept the commnads to set it up. Specifically, the PPPOE command. I only get options for

L2F and L2P, using Cisco recommended procedure.

Community Member

Re: 1841 and ADSL Wic

1. Since it seems to be a layer 1 issue , can you please try to put the command "dsl operating mode auto" under the physical interface.

Please follow the above procedure:-

!

Interface atm0

dsl operating-mode auto

Shut/no shut          ---- do shut/noshut to see the activity od ATM interface

!

interface ATM0.1 point-to-point   -----always create a point-to-point sub interface.

no ip address

pvc 1/32

  encapsulation aal5snap            ------Can try to use encap aal5mux and others if telco hasn't specify anyone yet.

  pppoe-client dial-pool-number 1

!

Create dialer interface and bound it with the same as follow:-

interface Dialer1

ip address negotiated

encapsulation ppp

ip mtu 1492

ip nat outside

dialer pool 1

Ppp authentication pap chap callin

ppp chap host name

Ppp chap password

Run debugs (debug ppp negotiation) and "debug atm events" and share the outputs if problem still observed with the running configuration.

Community Member

Re: 1841 and ADSL Wic

Thankls for that,

Now I get this:

Rosina(config-if)#ip mtu 1492

Rosina(config-if)#ip nat o

Rosina(config-if)#ip nat outside

Rosina(config-if)#dialer pool 1

Rosina(config-if)#ppp authentication pap chap callin

Rosina(config-if)#ppp chap host nanme aliceadsl

                                                         ^

% Invalid input detected at '^' marker.

I.e. it doesn't like the username

Community Member

Re: 1841 and ADSL Wic

As per the commands it seems like there is some mistake while putting the hostname , it should be like PPP chap hostname ash@att.net and PPP chap password ******

Please try and see if that works.

Community Member

Re: 1841 and ADSL Wic

Thanks Ashish,

That seem to work. (ppp chap) Hostname is one word, not two. My bad I copied and pasted.

Now to see if it works...

Community Member

1841 and ADSL Wic

Thank you for posting. Hope you will mark as answered and leave the rating.

287
Views
5
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content