Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

2nd Dialer not connecting

Hi Guys.

Not sure if I was asking the correct question, so I'm going to try and explain again.

We have a Cisco 1841 router with Cisco IOS Software, 1841 Software (C1841-IPBASEK9-M), Version 12.4(25c)

On this router config we have the following (Please not this is just an extract and does not include everything.) Please see below.

multilink bundle-name authenticated

vpdn enable

vpdn-group pppoe

request-dialin

protocol pppoe

interface ATM0/1/0

no ip address

no ip mroute-cache

atm restart timer 300

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

interface ATM0/1/0.1 point-to-point

pvc 8/35

pppoe-client dial-pool-number 1

pppoe-client dial-pool-number 2

interface Dialer1

description pppoe to SOM on PTAADSL

mtu 1492

ip address negotiated

ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer-group 1

ppp chap hostname site1@myisp.com

ppp chap password 0 ~!`PaSsWoRd

ppp pap sent-username site1@myisp.com password 0 ~!`PaSsWoRd

interface Dialer2

description pppoe to SOM on PTAADSL

mtu 1492

ip address negotiated

ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

dialer pool 2

dialer-group 2

ppp chap hostname site2@mypwv.com

ppp chap password 0 ~!`PaSsWoRd

ppp pap sent-username site2@mypwv.com password 0 ~!`PaSsWoRd

If we reload the router using this Config only dialer1 comes up and the ISP gives it an IP address.

Dialer 2 states up as well but no IP address.

Dialer1                    xx.xxx.xx.xxx         YES IPCP           up                    up

Dialer2                    unassigned              YES NVRAM       up                    up

If we remove Dialer1 from the Config Dialer2 receives it’s IP, it seems like only one Dialer at a time.

But according to Cisco this functionality is available on this IOS version https://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_4t/12_4t15/mpppoec.html

Questions: Is this an issue on the router or IOS?

Does the above mentioned IOS support 2 pppoe clients (Dialers)

Am i missing anything in the config

Any help would be appreciated.

Everyone's tags (3)
397
Views
0
Helpful
0
Replies
CreatePlease to create content