Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

ATM issue for a ATM Newb

Hi-

We just converted to an ATM circuit at a remote location. Naturally I educated myself as much as possible prior to the cut-over. Unfortunately it seems as though I didn't learn enough.

Here goes...

Out of the 2 ATM interfaces (ATM0/1/0 & ATM 0/1/1) only one is showing up & up.

DorelPCOln#show ip int brief

Interface IP-Address OK? Method Status Protocol

FastEthernet0/0 192.168.171.1 YES NVRAM up up

FastEthernet0/1 192.168.170.1 YES NVRAM up up

ATM0/IMA0 unassigned YES unset down down

ATM0/IMA0.777 unassigned YES unset down down

ATM0/IMA0 unassigned YES unset down down

ATM0/IMA0.777 unassigned YES unset down down

ATM0/IMA3 unassigned YES NVRAM up up

ATM0/IMA3.777 10.250.20.81 YES NVRAM up up

Serial0/0/0 unassigned YES NVRAM down down

Serial0/0/0.1 10.250.20.53 YES NVRAM down down

ATM0/1/0 unassigned YES NVRAM down down

ATM0/1/1 unassigned YES NVRAM up up

Tunnel0 192.168.200.2 YES NVRAM up up

The AL LED is also blinking on ATM 0/1/0.

Also, when debugging ATM events I see this every second:

Mar 31 21:40:42.892: atm_aim_uni_reset ATM0/1/0

When debugging ATM errors this occurs almost 2 times per second:

Mar 31 21:40:15.968: ATM(ATM0/1/1): ATM not active yet

The confusion here is that it's telling me something about each int, not just one.

Rather than dragging this out too far I'll include what I think is the realvant configs and go from there.

network-clock-participate wic 1

network-clock-participate aim 0

network-clock-select 1 T1 0/1/0

network-clock-select 2 T1 0/1/1

controller T1 0/1/0

mode atm aim 0

framing esf

linecode b8zs

cablelength long 0db

!

controller T1 0/1/1

mode atm aim 0

framing esf

linecode b8zs

cablelength long 0db

interface ATM0/IMA3

no ip address

atm vc-per-vp 1024

no atm ilmi-keepalive

!

interface ATM0/IMA3.777 point-to-point

ip address x.x.x.x 255.255.255.252

pvc att-per 1/777

vbr-nrt 3072 3072 1

tx-ring-limit 3

oam-pvc manage 0

oam ais-rdi 15 3

encapsulation aal5snap

max-reserved-bandwidth 100

service-policy output OLN-SAP

interface ATM0/1/0

no ip address

no scrambling-payload

ima-group 3

no atm ilmi-keepalive

!

interface ATM0/1/1

no ip address

no scrambling-payload

ima-group 3

no atm ilmi-keepalive

Any and all comments are welcomed and appreciated. This is driving me mad.

Thanks,

Jasen

  • WAN Routing and Switching
2 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: ATM issue for a ATM Newb

Please check output of "show controllers T1". If one is down, unless you want to "try" with one single circuit (requires reducing your pvc mcr to like 1.5 mbps), you need it repaired first.

Note unrelated: on a 3 mbps links, configuring vbr with an mcr of 3072, pcr 3072 and burst size 1 cells, is exactly the same than configuring UBR 3072, CBR 3072, or nothing at all! That is, the command is not doing anything.

New Member

Re: ATM issue for a ATM Newb

Unfortunately we had to migrate back to our old circuit because of an unplanned outage.

That being said I wanted to include the output of the sh 'show controllers T1' command in an effort to try and find out if there is anything could be easily diagnosed(even though nothing is even plugged in). I doubt it will be of help but I wanted to try.

T1 0/1/0 is down.

Applique type is Channelized T1

Cablelength is long 0db

Transmitter is sending remote alarm.

Receiver has loss of signal.

alarm-trigger is not set

Soaking time: 3, Clearance time: 10

AIS State:Clear LOS State:Clear LOF State:Clear

Version info Firmware: 20071011, FPGA: 13, spm_count = 0

Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.

CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.

Data in current interval (840 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 840 Unavail Secs

Total Data (last 20 15 minute intervals):

3290 Line Code Violations, 45 Path Code Violations,

7 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 1 Degraded Mins,

18 Errored Secs, 10 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 17893 Unavail Secs

T1 0/1/1 is down.

Applique type is Channelized T1

Cablelength is long 0db

Transmitter is sending remote alarm.

Receiver has loss of signal.

alarm-trigger is not set

Soaking time: 3, Clearance time: 10

AIS State:Clear LOS State:Clear LOF State:Clear

Version info Firmware: 20071011, FPGA: 13, spm_count = 0

Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.

CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.

Data in current interval (842 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 842 Unavail Secs

Total Data (last 20 15 minute intervals):

14 Line Code Violations, 1 Path Code Violations,

381 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 1 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

382 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 13758 Unavail Secs

205
Views
0
Helpful
2
Replies
This widget could not be displayed.