Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

%BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET on 7613 Router

Hello :

  I have 7613 router and last night while taking out one Gig module I saw the following msgs in console.

SLOT 10: Nov 20 09:01:12.010 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0150]=0x0302 SLOT 10: Nov 20 09:01:12.014 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0570]=0x0002 SLOT 4: Nov 20 09:01:12.014 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0150]=0x0A02 SLOT 4: Nov 20 09:01:12.018 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0570]=0x0002 SLOT 5: Nov 20 09:01:12.014 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0150]=0x0102 SLOT 5: Nov 20 09:01:12.014 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0570]=0x0002 SLOT 6: Nov 20 09:01:12.014 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0150]=0x0A00 SLOT 6: Nov 20 09:01:12.018 CET: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [0x0570]=0x0002 Nov 20 09:01:13.574 CET: %SNMP-5-MODULETRAP: Module 9 [Down] Trap Nov 20 09:01:14.518 CET: %SONET-3-APSCOMMLOST: ATM6/1/0 (grp 160 chn 1: ACTIVE): Link to protect channel lost Nov 20 09:01:14.518 CET: %SONET-3-APSCOMMLOST: ATM6/1/1 (grp 161 chn 1: ACTIVE): Link to protect channel lost Nov 20 09:01:14.518 CET: %SONET-3-APSCOMMLOST: ATM6/1/2 (grp 162

slot 9 (48-port GBit Ethernet) the ASIC´s of slot 4, 5, 6, 10 resetted and lost connection.

The IOS is running is 12.2(33)SRD2a . Anyone has come across such kind of incidents.

Appreciate your quick reponse on this. I am collecting show tech from SIP-400 just incase if there is any crash.

Regards

Arjun

Everyone's tags (1)
3 REPLIES
Hall of Fame Super Silver

Re: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET on 7613 Router

Hello Arjun,

when you say you have removed a GE module you mean a linecard with multiple GE ports or simply a GBIC?

I've never seen this error but I had similar experiences including crashes on C7500 when I inserted a VIP linecard.

The following is the feedback provided by error message decoder at http://www.cisco.com/cgi-bin/Support/Errordecoder/index.cgi?action=search&index=all&locale=en&query=%25BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET%3A&counter=0&paging=5&links=reference&sa=Submit

1. %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET: Backplane Bus Asic reset, interrupt [chars] The Backplane Bus ASIC in the MSC/FlexWAN-ENH has received a fatal error. The ASIC will be reset and the MSC/FlexWAN-ENH will attempt to continue normal operation

Recommended Action: No action is required if traffic recovers. Otherwise, copy the message exactly as it appears on the console or in the system log.Research and attempt to resolve the issue using the tools and utilities provided at http://www.cisco.com/tac. With some messages, these tools and utilities will supply clarifying information. Also perform a search of the Bug Toolkit http://tools.cisco.com/Support/BugToolKit/action.do?hdnAction=searchBugs. If you still require assistance, open a case with the Technical Assistance Center via the Internet http://tools.cisco.com/ServiceRequestTool/create, or contact your Cisco technical support representative and provide the representative with the gathered information.

Related documents- No specific documents apply to this error message.

Hope to help

Giuseppe

New Member

Re: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET on 7613 Router

Hello Giuseppe

  Thanks for our reply. I had removed Linecard itself. But while doing that activity I saw that other modules were also affected. Do you think

it is sw defect? I do not see any good bug matching with our situation.

Best Regards

Arjun

Hall of Fame Super Silver

Re: %BACKPLANE_BUS_ASIC-4-DEV_RESET on 7613 Router

Hello Arjun,

I think it is more likely an hardware issue.

Hope to help

Giuseppe

2662
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease login to create content