Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Config Problems or Router?

Hello,

I have a client that currently is running a 1700 series router. In turn this router seems to be having problems so the client decided to purchase a new router (1841).

After getting the config from the older router I have placed this into the new router and now it seems as if the router refuses to talk to the outside world.

I can ping the gateway from clients internally as well as the IP address of the router itself but can not ping past that. From the router I can ping te gateway, it's own IP address but can not ping outside.

Please look below and see if anything sticks out that might be getting in the way.

The ISP is Cinci Bell and I have also chatted with them as well but unfortunately they have nothing to add other than "return the new router"?

Here is the config and I will be happy to add additional comments if needed. Thanks a Bunch....

From Old Router...

Current configuration : 1757 bytes

!

version 12.2

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

service password-encryption

!

hostname owned

!

no logging buffered

no logging console

no logging monitor

no logging on

enable secret xxxx

!

ip subnet-zero

ip telnet hidden addresses

!

!

!

!

interface FastEthernet0

description --- Ditman Adams LAN ---

ip address 10.1.1.1 255.255.255.0

ip nat inside

shutdown

speed auto

!

interface Serial0

description --- Dittman Adams to Fuse ---

ip address 66.161.x.x.x.255.252

ip nat outside

shutdown

no fair-queue

!

ip nat pool natpool 216.x.x.129 216.68.126.158 netmask 255.255.255.224

ip nat inside source list 100 pool natpool overload

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.x.x.x.161.130.165

no ip http server

!

!

no logging trap

access-list 3 deny 209.102.214.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 193.163.220.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 146.20.37.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 66.51.129.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 66.51.135.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 209.171.61.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 216.133.249.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 217.10.143.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 193.111.120.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 204.89.131.0 0.0.0.255

access-list 3 deny 209.221.59.0 0.0.0.255

access-list 3 permit any

access-list 100 permit ip 10.1.1.0 0.0.0.255 any

banner motd ^C

You have accessed a private internetwork.

Unauthorized access to this internetwork

is prohibited and will be prosecuted in

accordance with Title 18, U.S.C. -- if you

are not explicitly authorized to access

this internetwork, log off now!

^C

!

line con 0

exec-timeout 1 1

password xxxx

login

line aux 0

line vty 0 4

access-class 3 in

password xxxx

login

5 REPLIES
Purple

Re: Config Problems or Router?

The config indicates that both of your interfaces are shutdown. I presume that is not the case in reality, is it ?

If the interfaces are un-shut, can you advise if you can ping 66.161.130.165 from the router itself ?

Pls do rate posts that help.

Paresh

New Member

Re: Config Problems or Router?

This config was taken from the old router during password recovery. Yes I can ping the router itself.

Blue

Re: Config Problems or Router?

Typically the nat pool would be set up to use the serial interface address for all translations. Where did the 216.68.126.129-158 come from? Does the ISP route this subnet back to you?

Try this and see what happens:

ip nat pool natpool 66.161.130.166 66.161.130.166 netmask 255.255.255.252

Please rate helpful posts.

New Member

Re: Config Problems or Router?

Not sure, I have sent this post to the tech at Cinci Bell for a clarification.

Thanks

Hall of Fame Super Silver

Re: Config Problems or Router?

Clayton

Perhaps I am a bit confused. In the original post you state that the 1700 had some problems but did not specify what the problems were. You state that the new router is not able to get connectivity to outside. You post the config of the old router but not the config of the new router. Which router do you want us to make suggestions about? If it is the new router (as I assume it is) then please post the config from the new router.

It would also be helpful if you would post the output of show ip interface brief.

HTH

Rick

247
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease login to create content