Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Could not establish DSL connection using WIC-1ADSL on C2811

Hi,

Can anyone shed some light on this please? I am getting the ff error message;

UP and DOWN (intermittent) on the ATM0/0/0 interface. Hence, I am unable to establish the DSL link towards the ISP. I have a C2811 with WIC-1ADSL card that is having a PPPoE connection towards the ISP. However, when I first set-up the connection, I got some errors on the main ATM intf. The router is running on Cisco IOS Software, 2800 Software (C2800NM-SPSERVICESK9-M), Version 12.4(3i), RELEA

SE SOFTWARE (fc2).

My running config is as follows:

interface ATM0/0/0

bandwidth 2000

no ip address

no ip mroute-cache

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0/0/0.35 point-to-point

pvc 0/35

vbr-nrt 256 256 1

encapsulation aal5mux ppp dialer

dialer pool-member 1

!

!

!

interface Dialer1

mtu 1400

bandwidth 2000

ip address x.x.x.x y.y.y.y

no ip redirects

ip nat outside

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer-group 1

ppp chap hostname XXXXXXXXXXXX

ppp chap password 0 XXXXXXX

ppp pap sent-username XXXXXXXXX password 0 XXXXXXXX

!

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer 1

!

Any help would be appreciated.

Thanks,

SS

6 REPLIES
Hall of Fame Super Silver

Re: Could not establish DSL connection using WIC-1ADSL on C2811

Hello Sadao,

post the ouput of

show dsl interface

so we can check if there are line errors

Hope to help

Giuseppe

New Member

Re: Could not establish DSL connection using WIC-1ADSL on C2811

hi giuseppe,

thanks for your response. i have attached the output of the requested show command plus some captures on the error messages.

br,

ss

Hall of Fame Super Silver

Re: Could not establish DSL connection using WIC-1ADSL on C2811

Hello Sadao,

I don't see the attachment files just the names of the files

Hope to help

Giuseppe

New Member

Re: Could not establish DSL connection using WIC-1ADSL on C2811

hi giuseppe,

sorry for it. here's the output:

hostname#sh dsl interface

ATM0/0/0

Alcatel 20150 chipset information

Line not activated: displaying cached data from last activation

ATU-R (DS) ATU-C (US)

Modem Status: Showtime (DMTDSL_DO_OPEN)

DSL Mode: ITU G.992.1 (G.DMT) Annex A

ITU STD NUM: 0x01 0x1

Vendor ID: 'ALCB' 'BDCM'

Vendor Specific: 0x0000 0x6198

Vendor Country: 0x00 0xB5

Capacity Used: 60% 38%

Noise Margin: 16.0 dB 29.0 dB

Output Power: 20.0 dBm 11.5 dBm

Attenuation: 49.0 dB 30.0 dB

Defect Status: LCDi None

Last Fail Code: None

Selftest Result: 0x00

Subfunction: 0x15

Interrupts: 76736 (0 spurious)

PHY Access Err: 0

Activations: 222

LED Status: ON

LED On Time: 100

LED Off Time: 100

Init FW: embedded

Operation FW: embedded

SW Version: 3.8131

FW Version: 0x1A04

Interleave Fast Interleave Fast

Speed (kbps): 2336 0 256 0

Cells: 0 0 0 0

Reed-Solomon EC: 0 0 0 0

CRC Errors: 0 0 0 0

Header Errors: 0 0 0 0

Bit Errors: 0 0

BER Valid sec: 0 0

BER Invalid sec: 0 0

LOM Monitoring : Disabled

DMT Bits Per Bin

00: 0 0 0 0 0 0 0 0 2 4 4 4 5 5 5 6

10: 6 6 5 5 6 5 5 5 5 4 4 4 4 4 0 0

20: 0 0 0 0 0 0 5 5 6 6 7 7 7 7 7 7

30: 7 8 9 8 9 9 A A A A A A 2 9 9 9

40: A 8 9 8 8 8 7 7 6 5 6 7 6 6 6 6

50: 6 7 7 8 8 8 8 6 8 8 7 5 6 8 7 8

60: 7 7 7 7 5 4 4 7 5 7 6 6 5 7 7 7

70: 7 7 6 6 4 7 7 7 6 6 6 5 6 6 4 6

80: 6 6 5 5 2 4 4 4 4 2 4 4 5 2 4 2

90: 2 3 3 3 4 4 2 3 0 2 2 2 2 4 3 3

A0: 3 2 2 2 3 2 2 2 4 3 3 3 3 2 3 3

B0: 2 2 2 2 2 2 2 2 2 0 2 2 2 0 2 0

C0: 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

D0: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

E0: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

F0: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

DSL: Training log buffer capability is not enabled

hostname#

I AM GETTING THE FF ERRORS ON THE TERMINAL:

hostname(config-if)#

*Nov 26 21:20:46.150: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access4, changed state to d

own

*Nov 26 21:20:48.146: %LINK-3-UPDOWN: Interface Dialer1, changed state to up

*Nov 26 21:20:49.090: dslsar_periodic: ENABLING DSLSAR

*Nov 26 21:20:50.666: DSL: Defect: LCDi: retraining

*Nov 26 21:20:51.510: Changing vc 0/35 vc-state to ATM_VC_ESTABLISHING_VC

*Nov 26 21:20:51.510: Changing vc 0/35 vc-state to ATM_VC_NOT_VERIFIED

*Nov 26 21:20:51.510: Changing vc 0/35 vc-state to ATM_VC_UP

*Nov 26 21:20:52.514: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access4, changed state to u

p

*Nov 26 21:20:52.514: %DIALER-6-BIND: Interface Vi4 bound to profile Di1

*Nov 26 21:20:52.846: %LINK-3-UPDOWN: Interface ATM0/0/0, changed state to up

*Nov 26 21:20:53.846: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface ATM0/0/0, cha

nged state to up

*Nov 26 21:21:00.574: PPP-ATM(ATM0/0/0.35) encapsulation failure - dropping packet

*Nov 26 21:21:01.090: %LINK-3-UPDOWN: Interface ATM0/0/0, changed state to down

*Nov 26 21:21:01.090: Changing vc 0/35vc-state to ATM_VC_SHUTTING_DOWN

*Nov 26 21:21:01.090: Changing vc 0/35vc-state to ATM_VC_NOT_IN_SERVICE

*Nov 26 21:21:02.050: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access4, changed state to d

own

*Nov 26 21:21:02.050: %DIALER-6-UNBIND: Interface Vi4 unbound from profile Di1

*Nov 26 21:21:02.090: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface ATM0/0/0, cha

nged state to down

hope this helps.

br,

ss

Hall of Fame Super Silver

Re: Could not establish DSL connection using WIC-1ADSL on C2811

hello Sadao,

there are no line errors but an ATM encapsulation mismatch:

Nov 26 21:21:00.574: PPP-ATM(ATM0/0/0.35) encapsulation failure - dropping packet

Verify with your provider if you should use aal5snap encapsulation instead of aal5mux.

Hope to help

Giuseppe

New Member

Re: Could not establish DSL connection using WIC-1ADSL on C2811

hi giuseppe,

i'm sorry for my late response. i will verify the encapsulation with the ISP. what do you think about the configuration aside from the encapsulation type? i just wanna know whether my configuration is going to work. please advise.

thanks,

ss

310
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content