Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Embeded Event Manager doesn't execute the cli commands

Hello,

I have configured the EEM and IP SLA on router 2911 with the event  "track state down".

event manager applet Prueba3
 event track 1 state down
 action 1.0 cli command "enable"
 action 1.1 cli command "configure terminal"
 action 1.2 cli command "interface gigaEthernet 0/1.120"
 action 1.3 cli command "description XXXXX"   /* this is only to tested the action, the real will be "no ip route-map...." */
 action 1.4 cli command "end"

 

It recognizes the event "track 1 state down", because when I do " show event manager history event", after track is down, it appears :

No.  Job Id Proc Status   Time of Event            Event Type         Name
1    1      Actv success  Wed May28 21:18:04 2014  track              applet: Prueba3

 

But the problem is the the applet doesn't executed the cli commands. The loggin shows:

May 28 21:24:32.113: %TRACKING-5-STATE: 1 ip sla 1 reachability Down->Up
May 28 21:25:29.113: %TRACKING-5-STATE: 1 ip sla 1 reachability Up->Down
May 28 21:25:29.169: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by  on vty1 (EEM:Prueba3)

When I do "show line vty 1" it seems to be that it have never ingressed.

 

My router has a user and password as:

username rsnpower2 privilege 15 secret 4 LgaZhZWEWKivYt.uo6bM87s3eMiIPtS50PDGv2K1IUA

and it ingresses directly to privileged mode ( #).

I think that if the firts cli commnad is "enable", how it could ingress if it doesn't know the password, or it doesn't need it.

I have also tried without "enable", with "shutdown" and " no shutdown", with "exit", but it doesn't work .

 

The router version is:

Cisco IOS Software, C2900 Software (C2900-UNIVERSALK9-M), Version 15.1(4)M4, RELEASE SOFTWARE (fc1)

 

How could I find out what is happening?

 

I would be very grateful for your help.

Best regards,

Sandro

Everyone's tags (1)
1 REPLY

Hello I first glance it looks

Hello

 

I first glance it looks like your config is okay.- however is the specified interlace correct?

Try this:

track 1 interface gigaEthernet 0/1 line-protocol

event manager applet Prueba3-DOWN
 event track 1 state down
 action 5.0 cli command "enable"
 action 5.1 cli command "conf t"
 action 5.2 cli command "interface gigaEthernet 0/1.120"
 action 5.3 cli command "no description"
 action 5.4 cli command "end"

event manager applet Prueba3-UP
 event track 1 state up
 action 5.5 cli command "enable"
 action 5.6 cli command "conf t"
 action 5.7 cli command "interface gigaEthernet 0/1.120"
 action 5.8 cli command "description TEST"
 action 5.9 cli command "end"

 

To test try shutting down and re enabling the interface

res

Paul

 

Please don't forget to rate any posts that have been helpful. Thanks.
226
Views
5
Helpful
1
Replies
CreatePlease login to create content