Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k

Etherchannel on 7600 dropping packets - BUG ?

Hi All

I have an Etherchannel between 2 7600.

using a tester I can see that I am loosing packets, but looking at the usual stats I am unable to see where they are being dropped.

the total link is 2X10Gb and I am pumping 10Mb only. I also have WRED and broadcast storm control with 30% threshold.

-no drops registred at interface level.

-no drops at QOS level.

I removed Broadcast control, still dropping packets. the odd thing is that, when generating traffic from 1Mb-5Mb all is fine, after that I start dropping.

Any pointers or suggestions will be great help.

TIA

Sam

3 REPLIES

Re: Etherchannel on 7600 dropping packets - BUG ?

Adding configs.

please note, config for TE interfaces is obviously the same.

TIA

Sam

interface Port-channel1

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 100

switchport mode trunk

no ip address

mls qos vlan-based

mls qos trust dscp

flowcontrol send off

storm-control broadcast level 30.00

storm-control multicast level 30.00

end

!

interface TenGigabitEthernet2/4 & TE1/4

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 100

switchport mode trunk

no ip address

udld port aggressive

wrr-queue threshold 2 100 100 100 100 100 100 100 100

wrr-queue random-detect min-threshold 1 40 70 100 100 100 100 100 100

wrr-queue random-detect min-threshold 2 70 100 100 100 100 100 100 100

wrr-queue random-detect min-threshold 3 70 100 70 100 100 100 100 100

wrr-queue random-detect max-threshold 2 100 100 100 100 100 100 100 100

wrr-queue cos-map 3 1 3

wrr-queue cos-map 3 2 4

wrr-queue cos-map 3 3 6 7

mls qos vlan-based

mls qos trust dscp

storm-control broadcast level 30.00

storm-control multicast level 30.00

channel-group 1 mode desirable

New Member

Re: Etherchannel on 7600 dropping packets - BUG ?

So show interfaces error counters look ok? Is your tester able to read jumbo frames as valid?

Re: Etherchannel on 7600 dropping packets - BUG ?

no errors on interfaces

no drops on polic? maps

no drops on WRED

no drops on MLS

tester shows frame loss

I am suspecting CSCee10005, but need to take down DEC and see what happens.

The only thing that is bugging me, is why are the packets dropping when I go over 5Mb.

There is absolutely no rate limiting anywhere else than those interfaces I am looking at.

TIA

Sam

283
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content