Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Factory defaults terminal problem

Factory defaults terminal problem

As I mentioned in previous post I made a factory default reset,

now I connect to my console,

with putty:

Serial type, speed 9600... Open

Now the black screen appears and I cant nothing write there... trying ctrl +c nothing helps..

please help

The problem is on CISCO 2800 ROUTER

Everyone's tags (2)
2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Hall of Fame Super Blue

Re: Factory defaults terminal problem

slash281990 wrote:

would u like to enter initial  configuration dialog ? yes/ no

what should i select?

I just wanna boot the web interface and so on.. and after that to configure

Select yes and then assign your 10.x.x.x address to one of the ethernet interfaces.

Jon

Cisco Employee

Re: Factory defaults terminal problem

Sorin,

Your PC has IP address 192.168.80.2. Its default gateway shall be set to 192.168.80.1 (the IP address of the Fa0/1 interface on the router).

On the Fa0/0 interface of your router, you have the IP address 192.168.100.200. Then, your router should use the IP address 192.168.100.100 as its default gateway. This default gateway is configured on your router using the command ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.100.100 in the global configuration mode (the "configure terminal" mode). If you entered any command of the form ip default-gateway then remove it using the no ip default-gateway command, as this command is not used on routers if IP routing is activated.

You are asking why your PC cannot ping the 192.168.100.100 address. Is the server at 192.168.100.100 aware that there is a network 192.168.80.0/24 which can be, from its viewpoint, reached via 192.168.100.200? If not then you will have to properly add an entry for this network into the routing table on that server or use NAT to hide the network 192.168.80.0/24 behind the IP 192.168.100.200.

Best regards,

Peter

16 REPLIES
Hall of Fame Super Blue

Re: Factory defaults terminal problem

How are you connected from your laptop to the router ?

Jon

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

I have the laptop but there is no com port, at the moment I use my stational PC

Cisco Employee

Re: Factory defaults terminal problem

Jon,

We seem to be banging our heads Sorry Please take this thread.

Best regards,

Peter

Cisco Employee

Re: Factory defaults terminal problem

Sorin,

Make sure that the console cable is properly connected to your COM port. On router, it must be connected to the Console port - not the AUX and not any of the Ethernet ports.

If hitting Enter a few times does not produce any output in your terminal software then try to turn off the router and after a while, turn it on again. It should start booting and there should be a lot of information displayed in your terminal software until the router is fully booted (which will take several minutes). Can you test this?

Best regards,

Peter

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

yes, nobody saied that it must happen on turning on the router! thx PAUL, just stay tuned please, cause only u give fast and clear answers!

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

So, I'm in rommon now and trying to introduce:

enable
configure terminal
username admin privilege 15 secret admin

ip http server
ip http authentication local

interface fa0/0
ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
no shutdown

line con 0
login local

line aux 0
login local

line vty 0 15
login local

end

enable command not found and so on... errrors
rommon 7>

what is the matter?

also i observed the string read only romon

Hall of Fame Super Blue

Re: Factory defaults terminal problem

slash281990 wrote:

So, I'm in rommon now and trying to introduce:

enable
configure terminal
username admin privilege 15 secret admin

ip http server
ip http authentication local

interface fa0/0
ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
no shutdown

line con 0
login local

line aux 0
login local

line vty 0 15
login local

end

enable command not found and so on... errrors
rommon 7>

what is the matter?

also i observed the string read only romon

If you are in rommon> then type boot ie.

rommon 7> boot

Jon

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

sorry

program load complete! entry point 0x00 f0000...

Self decompressing image.. smart init is enabled ... and the version

what next?

Cisco Employee

Re: Factory defaults terminal problem

Sorin,

Write that command again. Do not use any arrow keys nor the tab key for completion. Just hit Enter a few times to make sure that you are on an empty command line, then again - boot and hit Enter. That should do it.

Best regards,

Peter

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

would u like to enter initial  configuration dialog ? yes/ no

what should i select?

I just wanna boot the web interface and so on.. and after that to configure

P.S and one more question... please say me how to set the default gateway on the router through wich the inet is comming? the command please

Cisco Employee

Re: Factory defaults terminal problem

Sorin,

Now is the time to press the Ctrl-C and go over the sequence of steps and commands I initially gave you. After you do that, you should be able to access the device using the login admin and the password admin

Best regards,

Peter

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

ok while i'm doing that i have one more question... i cant solve it finaly..

so, u are experts and i would like to hear

your advice please.... the situation:

There is an external network: 192.168.100.100 (the server from inet comes)

I create  interface: interface fa 0/0  ip address 192.168.100.200(through it will come the internet) ->
I create interface: interface fa 0/1 ip address  192.168.80.1 (my subnet just created)

I se default gateway: ip defaul gateway: 192.168.100.100

Now testing:
- from the my pc (192.168.80.2)..pinging  ip 192.168.100.200 (the itnerface fa 0/0) it is working!
- from my pc to 192.168.80.1 (interface fa 0/1)
- from my pc to 192.168.100.100 (it is not pinging )

whats the matter? thex guys!

Cisco Employee

Re: Factory defaults terminal problem

Sorin,

Your PC has IP address 192.168.80.2. Its default gateway shall be set to 192.168.80.1 (the IP address of the Fa0/1 interface on the router).

On the Fa0/0 interface of your router, you have the IP address 192.168.100.200. Then, your router should use the IP address 192.168.100.100 as its default gateway. This default gateway is configured on your router using the command ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.100.100 in the global configuration mode (the "configure terminal" mode). If you entered any command of the form ip default-gateway then remove it using the no ip default-gateway command, as this command is not used on routers if IP routing is activated.

You are asking why your PC cannot ping the 192.168.100.100 address. Is the server at 192.168.100.100 aware that there is a network 192.168.80.0/24 which can be, from its viewpoint, reached via 192.168.100.200? If not then you will have to properly add an entry for this network into the routing table on that server or use NAT to hide the network 192.168.80.0/24 behind the IP 192.168.100.200.

Best regards,

Peter

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

Thx a lot guys! You helped me!!! THXXX!!!

Thx Jo and Peter!

Hall of Fame Super Blue

Re: Factory defaults terminal problem

slash281990 wrote:

would u like to enter initial  configuration dialog ? yes/ no

what should i select?

I just wanna boot the web interface and so on.. and after that to configure

Select yes and then assign your 10.x.x.x address to one of the ethernet interfaces.

Jon

New Member

Re: Factory defaults terminal problem

thx

P.S and one more question... please say me how to set the default gateway on the router through wich the inet is comming? the command please

904
Views
0
Helpful
16
Replies
CreatePlease to create content