Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

HELP! Multilink PPP w/3 T1s and a seperate 4th T1

I've got a Cisco 3640 with 128M/32M RAM. There are 2x NM-2FE2W and 4x

WIC-1DSU-T1 cards installed. The configurations for the interfaces are

below. I have 4 point-to-point T1s coming into this router. 3 T1s are

coming from another 3640 at one office (A) and the other T1 is coming

from a 2514 at another office (B). I control all 3 routers.

I've been using Multilink PPP to give my users a 3M pipe over 2 of the

T1s at office A. I had a 3rd T1 installed in order to bump it up to

4.5M. Office B is serviced by a the single (fourth) T1.

Before the new T1 was installed everything worked fine (2 T1s using

MLPPP to office A and 1 T1 to office B). Now, with all 4 lines running,

the 3rd MLPPP line won't work (see 'sho int' and 'sho service-module'

below) but the original 3 lines work fine.

Now here's where it gets strange. If I remove the card servicing the T1

to office B and boot up the router, all 3 interfaces come up and MLPPP

works great, providing a 4.5M pipe. Once I shut down the router and

reinsert the card for office B, the 3rd MLPPP lines goes down again. I

tried swapping the office B card/cable with the card(s)/cable(s) from

the 1st and 2nd MLPPP lines and get the exact same results. Same goes

for the card/cable servicing the 3rd MLPPP line.

Am I missing a configuration step? I'm at a loss.

Again, I've swapped WIC cards, NM cards, and cables between all

interfaces and they all work. I've also tried different slots for the

NMs. No difference.

Help! TIA

Rich

_____________________________

interface Multilink1

ip address A.B.C.D 255.255.255.252

ip route-cache flow

fair-queue 64 16 0

no cdp enable

ppp multilink

ppp multilink fragment delay 10

ppp multilink interleave

ppp multilink group 1

!

interface MFR1

no ip address

!

interface FastEthernet0/0

ip address E.F.G.H 255.255.255.240

ip route-cache flow

speed 100

full-duplex

!

interface Serial0/0

bandwidth 1536

no ip address

encapsulation ppp

fair-queue

ppp multilink

ppp multilink group 1

!

interface FastEthernet0/1

ip address I.J.K.L 255.255.255.224

speed 100

full-duplex

!

interface Serial0/1

bandwidth 1536

no ip address

encapsulation ppp

fair-queue

ppp multilink

ppp multilink group 1

!

interface FastEthernet1/0

no ip address

speed 100

full-duplex

!

interface Serial1/0

bandwidth 1536

no ip address

encapsulation ppp

fair-queue

ppp multilink

ppp multilink group 1

!

interface FastEthernet1/1

ip address M.N.O.P 255.255.255.252 secondary

ip address Q.R.S.T 255.255.255.128 secondary

ip address U.V.W.X 255.255.255.248

speed 100

full-duplex

!

interface Serial1/1

ip address Y.Z.A.B 255.255.255.252

no ip mroute-cache

autodetect encapsulation ppp

3 REPLIES
Silver

Re: HELP! Multilink PPP w/3 T1s and a seperate 4th T1

Really don't find any problem on the hardware or software issue. Did you try to insert NM2FE-2W at slot 0 & 2 or solt 1 & 3 ?

Moreover, did you confirm the linecode is correct that there are may line code volidations.

Hope this helps.

New Member

Re: HELP! Multilink PPP w/3 T1s and a seperate 4th T1

Thanks for the reply!

The framing is ESF on both ends and line code is B8ZS. Like I said above, it's weird because it works if I remove the 4th card.

I'll try the cards in different slots.

Rich

Silver

Re: HELP! Multilink PPP w/3 T1s and a seperate 4th T1

Thanks. I can find the linecode and framing from your capture too. Wait for your result.

140
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content