Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

HWIC-1FE will not get an ip via DHCP

The hardware is a Cisco 1841 running 15.1(4)M4.  I installed the HWIC-1FE in slot 0.  If I set the card to get an IP from our internal DHCP server ( for testing), the interface will never get an IP and will fill up our DHCP server with BAD_ADDRESS for each IP it attempts to obtain.  I am looking to get this particular interface card as we are moving to a fiber to ethernet handoff at our locations.  I wanted to do some testing with the card and have a spare 1841 sitting around.  I am also going to test it on a spare 2801 router to see if I get the same outcome.  For now,  below is the sh run and I would really appreciate any input on why it can not obtain an IP address correctly.   TIA.  David

 

C1841#sh run
Building configuration...

Current configuration : 1294 bytes
!
! Last configuration change at 21:20:44 UTC Wed Mar 12 2014
version 15.1
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname C1841
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no logging console
!
no aaa new-model
!
dot11 syslog
ip source-route
!
!
!
!
!
ip cef
no ip domain lookup
no ipv6 cef
!
multilink bundle-name authenticated
!
crypto pki token default removal timeout 0
!
!
!
!
license udi pid CISCO1841 sn FTX1141W1R3
archive
 log config
  hidekeys
username admin privilege 15 secret 4 G9BTHZYl3WP5eUB/oYfrbuEeHFOsP0C8cxz0pfoQqAY
!
redundancy
!
!
ip ssh version 2
!
!
!
!
!
!
!
interface FastEthernet0/0
 ip address 192.168.5.31 255.255.255.0
 duplex auto
 speed auto
!
interface FastEthernet0/1
 no ip address
 shutdown
 duplex auto
 speed auto
!
interface FastEthernet0/0/0
 ip address dhcp
 duplex auto
 speed 100
 no cdp enable
!
interface Serial0/1/0
 no ip address
 shutdown
!
ip forward-protocol nd
ip http server
ip http authentication local
no ip http secure-server
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
!
!
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.5.252
!
!
!
!
!
!
!
control-plane
!
!
!
line con 0
line aux 0
line vty 0 4
 login local
 transport input telnet ssh
!
scheduler allocate 20000 1000
end

 

Everyone's tags (2)
2 REPLIES
New Member

Ironcially, on my Cisco 2801

Ironcially, on my Cisco 2801 running 12.4(15)T12, it gets an IP address correctly.  Is there some compatibility issues with the 1841 that anyone knows of? 
 

New Member

I have tried with IOS 12.4

I have tried with IOS 12.4.25d as well with no luck.  Does anyone have any Ideas?

69
Views
0
Helpful
2
Replies