Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Hwic-4t1/e1

I am having an issues programming my 2911 router with a hwic-4t1/e1 card for three bonded t1's with ppp.

Both the router and the Hwic are fresh out of the box. I have a very simple setup. I have 3 bonded leased t1 lines through AT&T to Time Warner Telecom's router using xxx.xxx.xxx.x45 on their end and xxx.xxx.xxx.x46 for my end.

I installed the Hwic and then did these commands to enable and set up to work with theirs like i was told:

     (Basic....)

>enable

#config t

g)#hostname main

g)#no ip domain-lookup

      (SSH...)

g)#username <username> password <pw>

g)#ip domain-name main.com

g)#crypto key generate rsa

g)#512

g)#ip ssh ver 2

g)#line vty 0 5

line)#login local

line)#transport input ssh

line)#exit

     (install hwic)

g)#card type t1

g)#network-clock-participate wic 0

     (config hwic controllers)

g)#controller T1 0/0/0

er)#faming esf

er)#linecode b8zs

er)#Fdl att

er)#clock source line

er)#loopback remote esf line

er)#cablelength short 110

er)#crc-threshold 320

er)#no yellow detection

er)#exit           (repeated for 0/0/1 and 0/0/2)

     (internal interfaces)

g)#int g0/0

f)#ip address 10.0.0.254 255.25.255.0

f)#no shut

     (Destination of last resort)

g)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 xxx.xxx.xxx.x45

     (multilink ppp)

g)#int multilink 1

f)#ip add xxx.xxx.xxx.x46 255.255.255.252    (I get a error here saying it overlaps with a static route in the route table.)(so it wont accept it)

f)#no cdp enable

f)#ppp multilink

f)#ppp multilink group 1

f)#exit

     (Adding interfaces to multilink group 1)

g)#int T1 0/0/0 (I get an error here saying invalid input at 1st 0 of 0/0/0) (So i tried "int T1 ?" and all i get is <cr> so I tried "interface ?" to see all possible interfaces and all i get are :

                                        Async, Auto-template, BVI, CDMA-Ix, CTunnel, Dialer, Embedded-service-engine, GigE, Group async, LongReachEthernet, loopback, MFR, Multilink, Null, Port-channel, Pseudowire, Tunnel, VIF, Virtual-PPP, Virtual-Template, Virtual-TokenrRing, range, vmi

     -At this point I dont know what to do?? I had planned on:

g)#int T1 0/0/0

f)#no ip address

f)#encap PPP

f)#no fair-queue

f)#ppp multilink

f)#ppp multilink group 1

f)#exit

(repeated for 0/0/1 and 0/0/2 but obviously if i can't get into the interface config i can't set these commands)

     -So i went on to nat....

g)#access-list 5 permit 10.0.0.0 0.0.0.255

g)#ip nat inside source list 5 interface T1 0/0/0 overload (obviously this didn't work, so I tried "ip nat inside source list 5 interface t1 overload")

     -It took but it I think it has something to do with ??tunnel?? (I dont really understand tunnels)

g)#int g0/0

f)#ip nat inside

f)#exit

g)#int T1 0/0/0 (again didn't work so I used "int T1" and it took)

f)#ip nat outside

f)# exit

Everyone's tags (5)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Hwic-4t1/e1

In each controller interface add "channel-group 0 timeslots 1-24"

This will create serial interfaces. Configure each as
No ip addr
Encap PPP
PPP multilink
PPP multilink group 1

On int multilink 1 add your IP address, PPP multilink and ppp multilink group 1

Sent from Cisco Technical Support iPad App

5 REPLIES

Re: Hwic-4t1/e1

On each controller interface you need a channel group. That command creates the serial interfaces you need to join into the multi link group.

Sent from Cisco Technical Support iPad App

Re: Hwic-4t1/e1

In each controller interface add "channel-group 0 timeslots 1-24"

This will create serial interfaces. Configure each as
No ip addr
Encap PPP
PPP multilink
PPP multilink group 1

On int multilink 1 add your IP address, PPP multilink and ppp multilink group 1

Sent from Cisco Technical Support iPad App

New Member

Hwic-4t1/e1

Thanks Jeff that got my serial interface to show up!

But I am still having the problem with my IP address on my multilink interface. Whenever I enter the ip address command i get an error saying that the ip address conflicts with the static routes. I checked the routing table and the only thing that shows is on g0/0 my connected 10.0.0.0/24? I don't understand what the conflict is. Do I need to look elsewhere for an issue?

Re: Hwic-4t1/e1

It may just be a typo but the subnet mask on g0/0 is off.

Sent from Cisco Technical Support iPad App

Re: Hwic-4t1/e1

Also if you have any addresses on any interface other than g0/0 or multilink 1, remove them. And your in nat outside needs to be in the multilink interface as well as the nat statement.

Sent from Cisco Technical Support iPad App

367
Views
5
Helpful
5
Replies
CreatePlease login to create content