Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Issues with 32 bit mask on Wan link

Hi

I am trying to setup two 877 routers so that they talk to each other over GRE/IPSEC . However I need to be able to set my ATM0.1 (Dialer0) to static rather that assigned so that I can then setup the tunnel. However whenever I try to add the Public IP address in of 85.x.x.180 255.255.255.255 I get a bad mask /32 error.

After looking around I found an article that said set Dialer0 to unumbered and point to a Loopback address which is set to 85.x.x.180. I can do this but then Nat does not work. Could someone please help

Here is a copy of the config

2 REPLIES

Re: Issues with 32 bit mask on Wan link

did you got 85.x.x.180 public IP from ISP?

generally it should be /30 mask and not /32, you can ask your ISP as what is the subnet mask for this public IP.

you can also try to config subnet mask as 255.255.255.252 instead of 255.255.255.255 and see if it works for you.

hope to help ... rate if it does ...

Cisco Employee

Re: Issues with 32 bit mask on Wan link

Use the loopback interface instead of the dialer interface as follow:

ip nat inside source list 3 interface lo0 overload

It should solve the issue.

Hope this helps,

Harold Ritter
Sr. Technical Leader
CCIE 4168 (R&S, SP)
harold@cisco.com
México móvil: +52 1 55 8312 4915
Cisco México 
Paseo de la Reforma 222 Piso 19
Cuauhtémoc, Juárez
Ciudad de México, 06600
México
967
Views
0
Helpful
2
Replies