Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

keepalives on a 3845

I have a 3845. Interface Gig0/0. Everytime I boot up the router the interface is up/up, but there is no cable attached. I enter the command keepalives 10 and the interface goes down.

I save my running config to startup. I verify, in my start-up, that keepalives are set. everytime I boot up my router that interface boots up with no keepalives set.

Any ideas why this interface is booting up without keepalives?

3 REPLIES
Cisco Employee

Re: keepalives on a 3845

Jeff,

You are running into CSCsg68683.

http://www.cisco.com/cgi-bin/Support/Bugtool/onebug.pl?bugid=CSCsg68683&Submit=Search

Hope this helps,

Harold Ritter
Sr. Technical Leader
CCIE 4168 (R&S, SP)
harold@cisco.com
México móvil: +52 1 55 8312 4915
Cisco México
Paseo de la Reforma 222
Piso 19
Cuauhtémoc, Juárez
Ciudad de México, 06600
México
New Member

Re: keepalives on a 3845

Thanks that helped.

One note I upgraded my ios to one of the fixed ones 12.4(12a), and it still is happening. I will try another ios.

Jeff

Cisco Employee

Re: keepalives on a 3845

12.4(12a) should have been fixed. Bear in mind that "keepalive 10" is the default and would therefore not show up int the configuration. Can you provide the output of "show interface" for that specific interface after the upgrade to 12.4(12a)

Thanks,

Harold Ritter
Sr. Technical Leader
CCIE 4168 (R&S, SP)
harold@cisco.com
México móvil: +52 1 55 8312 4915
Cisco México
Paseo de la Reforma 222
Piso 19
Cuauhtémoc, Juárez
Ciudad de México, 06600
México
114
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content