Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

lap
New Member

L2TPv3 VLAN-to-VLAN

Hi all,

I have som issue with configuring L2TPv3 VLAN-to-VLAN between two routers over Internet. I have to say that it is working find if I don´t use VLANs but as soon as I configure subinterfaces I cannot ping the other end any more. Here is my config with subinterfaces:

R1:

-----------------------------------------

pseudowire-class test

encapsulation l2tpv3

ip local interface Loopback0

interface Loopback0

ip address 1.1.1.1 255.255.255.255

interface FastEthernet0/0

description LAN

no ip address

speed 100

full-duplex

!

interface FastEthernet0/0.1

encapsulation dot1Q 1 native

xconnect 2.2.2.2 1 encapsulation l2tpv3 pw-class test

R1#sh xconnect all

Legend: XC ST=Xconnect State, S1=Segment1 State, S2=Segment2 State

UP=Up, DN=Down, AD=Admin Down, IA=Inactive, NH=No Hardware

XC ST  Segment 1                         S1 Segment 2                         S2

------+---------------------------------+--+---------------------------------+--

UP     ac   Fa0/0.1 1(Eth VLAN)          UP l2tp 2.2.2.2:1                    UP

R2:

------------------------------------

pseudowire-class test

encapsulation l2tpv3

ip local interface Loopback0

interface Loopback0

ip address 2.2.2.2 255.255.255.255

interface FastEthernet0/1.1

encapsulation dot1Q 1 native

xconnect 1.1.1.1 1 encapsulation l2tpv3 pw-class test

R2#sh xconnect all

Legend: XC ST=Xconnect State, S1=Segment1 State, S2=Segment2 State

UP=Up, DN=Down, AD=Admin Down, IA=Inactive, NH=No Hardware

XC ST  Segment 1                         S1 Segment 2                         S2

------+---------------------------------+--+---------------------------------+--

UP     ac   Fa0/1.1 1(Eth VLAN)          UP l2tp 1.1.1.1:1                    UP

I am running cisco 2691 with 12.4(15)T11

I have also tried between 881 15.X and cisco 1812 12.4(15)T16

As anyone a good explanation on why it is not working?

Regards,

Laurent

1 REPLY
lap
New Member

L2TPv3 VLAN-to-VLAN

Hi,

Quite interesting! It is working if I dont´t use VLAN1 (for example VLAN2 instead) ! Maybe it is because Cisco swithes use VLAN1 as their default VLAN for control traffic (VTP,STP,CDP)? Any ideas?

/Laurent

1252
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content