Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

LOSS CONNECTION ---- FRAME-RELAY TO ATM (FRF.8)

Hello all,

I am with problem that sometimes the comunication is lost, the lik was working propelly but suddenly the comunication get down. When I access the router by console and I remove the virtual-template and change the ppp protocol for IETF, and the other end change for aal5nldpid, the link become UP.

I have the follow topology:

frame-relay ---> telco ---> ATM

end satation end station

CONFIG FRAME-RELAY

interface Serial0/0.1 point-to-point

description INTERFACE FRAME-RELAY END STATION

bandwidth 128

ip address

ip nbar protocol-discovery

ip ospf cost 170

frame-relay interface-dlci 21 ppp Virtual-Template1

class 128k

!

interface Virtual-Template1

description MLP INTERFACE VIRTUAL FRAME-RELAY END STATION

bandwidth 128

ip unnumbered Serial0/0.1

ip tcp header-compression iphc-format

ip ospf cost 170

ppp multilink

ppp multilink fragment delay 10

ppp multilink interleave

service-policy output 128k_4ch

ip rtp header-compression iphc-format

CONFIG ATM

interface ATM1/0.13 point-to-point

description ATM END STATION

bandwidth 128

ip address

ip accounting output-packets

ip ospf cost 170

pvc 2/77

protocol ip

vbr-nrt 155 155 1

tx-ring-limit 3

encapsulation aal5autoppp Virtual-Template113

!

interface Virtual-Template113

description Interface Virtual END STATION ATM

bandwidth 128

ip unnumbered ATM1/0.13

ip tcp header-compression iphc-format

ip ospf cost 170

ppp multilink

ppp multilink fragment delay 10

ppp multilink interleave

service-policy output 128K_4CH

ip rtp header-compression iphc-format

Someone known what could cause this problem?

Someone suggest something?

Thanks for your help

5 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: LOSS CONNECTION ---- FRAME-RELAY TO ATM (FRF.8)

Which IOS are you using, and does it work if you reload the router with the PPP configuration ?

New Member

Re: LOSS CONNECTION ---- FRAME-RELAY TO ATM (FRF.8)

IOS is C3745-JSX-M.12.3.19.

Same doing reload the comunication is not working.

I did test now and note that if I creat the new virtual-template and sub-interface, the link back working.

I think that problem could be in virtual-access....

Hall of Fame Super Gold

Re: LOSS CONNECTION ---- FRAME-RELAY TO ATM (FRF.8)

You can be running into a bug, can you upgrade to latest image of 12.3 or 12.4 and try again ?

New Member

Re: LOSS CONNECTION ---- FRAME-RELAY TO ATM (FRF.8)

What type of bug? Do you known??

Thanks

Hall of Fame Super Gold

Re: LOSS CONNECTION ---- FRAME-RELAY TO ATM (FRF.8)

A bug that causes the symptoms you are seeing - at reboot with correct config doesn't work, then you configure it again and it starts working.

139
Views
0
Helpful
5
Replies