Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

I have some routers that I just upgraded to 12.3.23 and now I am getting input errors when I do a "sh int". Plus I see them on my Network Monitor. Does anyone know of this issue?

Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super Bronze

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

The 12.4 I am using is the mainline version, although not GD yet. What's interesting is it was fine and got broken with a new patch release. Saw this happen before early in the 12.2 mainline, someone working and then a maintenance release broke it. (Fortunately, seems to happen rarely.)

8 REPLIES
New Member

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

Here is a dump from what I see.

Multilink2, bundle name is Farm-Router

Bundle up for 1d01h, total bandwidth 3072, load 14/255

Receive buffer limit 24384 bytes, frag timeout 1000 ms

0/0 fragments/bytes in reassembly list

0 lost fragments, 840100 reordered

0/0 discarded fragments/bytes, 0 lost received

0x54A790 received sequence, 0x5EB6A6 sent sequence

Member links: 2 active, 0 inactive (max not set, min not set)

Se0/0:0, since 1d01h, 1920 weight, 1496 frag size

Se0/3:0, since 19:38:52, 1920 weight, 1496 frag size

Multilink2 is up, line protocol is up

Hardware is multilink group interface

Internet address is X.X.X.X/2XX

MTU 1500 bytes, BW 3072 Kbit, DLY 100000 usec,

reliability 137/255, txload 18/255, rxload 8/255

Encapsulation PPP, LCP Open, multilink Open

Open: IPCP, CDPCP, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

DTR is pulsed for 2 seconds on reset

Last input 00:00:00, output never, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 1d01h

Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 13033

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

5 minute input rate 107000 bits/sec, 67 packets/sec

5 minute output rate 227000 bits/sec, 71 packets/sec

5384323 packets input, 1709732669 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

5384323 input errors, 0 CRC, 5384323 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

5647964 packets output, 2865553925 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 1 interface resets

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

0 carrier transitions

Super Bronze

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

Don't know if they're related, but similar issue found within 12.4(16) but not 12.4(13d). Believe it's a known bug, at least with 12.4.

New Member

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

Thanks, I will do some digging to see it this is the case. I stuck with GD to hopefully miss these issues. Guess not.

Super Bronze

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

The 12.4 I am using is the mainline version, although not GD yet. What's interesting is it was fine and got broken with a new patch release. Saw this happen before early in the 12.2 mainline, someone working and then a maintenance release broke it. (Fortunately, seems to happen rarely.)

New Member

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

TAC said it is a bug. I will apply the lastest version and see what happens.

New Member

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

Do you have the bug id. I am seeing the same behaviour.

393257 input errors, 0 CRC, 393257 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

New Member

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

I would also be interested in knowing what the bug ID is. I am also seeing the same issue on a 2821 running 12.4(16). I searched on the Bug Toolkit but could not find it.

Cisco Employee

Re: MLPPP getting input errors after updateing to 12.3.23

This looks like the following bug -

CSCsj26883

"SH INT" on MLPPP Bundle interface shows 100% input errors

It's a cosmetic bug that does not affect the actual router operation. Here is some more background -

Symptom: on a multilink bundle interface, the output from "show interface" will show an input error count which includes essentially 100% of the traffic being received. Other drop counters, usually the "bad frame" counter, are also incremented to match. For example:

# show interface Multilink1

Multilink1 is up, line protocol is up

Hardware is multilink group interface

Internet address is 10.20.0.1/30

MTU 1500 bytes, BW 3072 Kbit, DLY 100000 usec,

reliability 181/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation PPP, LCP Open, multilink Open

...

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

6080 packets input, 1027997 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

6077 input errors, 0 CRC, 6077 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

^^^^ ^^^^

Impact: Very Low. This is an accounting error; the counters are being accidentally incremented each time Multilink begins to receive a new datagram. This does not affect actual traffic flow or operation of the bundle, it is only the statistics that are in error.

Workaround: none.

============

IOS's that have the fix: 12.3(24) 12.4(17) 12.4(15)T2 12.4(17)T 12.4(16a)

333
Views
5
Helpful
8
Replies