Cisco Support Community
Community Member

multilink s01/1:0 taking errors/controller is clean

  I have a multilink set up with 8T1's. Have been having chronic issues with one of the controllers taking errors (also causing the serial interface to take errors). All intrusive tests to the internal CSU have been clean. I changed the LBO (cablelength) on the controller to short 220ft being that it's not that far from the demarcation point. now the controller is perfectly clean but I am still incrementing errors on the serial interface link =

T1 0/1/1 is up.

  Applique type is Channelized T1

  Cablelength is short 220

  No alarms detected.

  alarm-trigger is not set

  Soaking time: 3, Clearance time: 10

  AIS State:Clear  LOS State:Clear  LOF State:Clear

  Version info FPGA Rev: 08121917, FPGA Type: PRK4

  Framing is ESF, FDL is ansi & att, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.

  CRC Threshold is 320. Reported from firmware  is 320.


Serial0/1/1:0 is up, line protocol is up

  Hardware is DSX1


  MTU 1700 bytes, BW 1536 Kbit/sec, DLY 20000 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 2/255

  Encapsulation PPP, LCP Open, multilink Open

  Link is a member of Multilink bundle Multilink1, crc 16, loopback not set

  Keepalive set (10 sec)

  Last input 00:00:00, output 00:00:00, output hang never

  Last clearing of "show interface" counters 18:15:22

  Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

  Queueing strategy: weighted fair  [suspended, using FIFO]

  FIFO output queue 0/40, 0 drops

  5 minute input rate 16000 bits/sec, 17 packets/sec

  5 minute output rate 3000 bits/sec, 3 packets/sec

     1193949 packets input, 150331723 bytes, 0 no buffer

     Received 0 broadcasts, 248 runts, 0 giants, 0 throttles

     250 input errors, 250 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 2 abort

     185360 packets output, 26076387 bytes, 0 underruns

     0 output errors, 0 collisions, 72 interface resets

     630 unknown protocol drops

     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

     0 carrier transitions

why would the link be getting these input errors and all of the unknown protocol drops?

Community Member

multilink s01/1:0 taking errors/controller is clean

you can do loopback in your modem  and verifiy if errors still exists or not ( with this method you will verifiy if the problem is locally or cames from remote site)

CreatePlease to create content