Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

VIP Purple

Network issue at remote location_2

Hello Everyone,

we have 10Mbps line at remote office.

we are conneted with 2 GRE tunnels from HQ to remote location.

Even we matched the port setting as the provider interface :

1. still we are getting request timeout while traferring file between HQ and remote location.

2. Now we have delay of around 200ms(normal delay is 35 ms).

It is related to this thread

https://supportforums.cisco.com/thread/2151761

CAD is using 75% of the bandwidth....................................

what will be the issue

Please check

Regards

Sandeep

Everyone's tags (4)
5 REPLIES
Super Bronze

Network issue at remote location_2

Disclaimer

The Author of this posting offers the information contained within this posting without consideration and with the reader's understanding that there's no implied or expressed suitability or fitness for any purpose. Information provided is for informational purposes only and should not be construed as rendering professional advice of any kind. Usage of this posting's information is solely at reader's own risk.

Liability Disclaimer

In no event shall Author be liable for any damages whatsoever (including, without limitation, damages for loss of use, data or profit) arising out of the use or inability to use the posting's information even if Author has been advised of the possibility of such damage.

Posting

From reading your other post, most likely an issue, if no shaping, because HQ has 100 Mbps and branch has 10 Mbps.  This is even more likely since you have two tunnels on the remote side.

VIP Purple

Network issue at remote location_2

so what we have 2 tunnels to the remote location.

we have similar situation for 30 other locations.

only this location have problm.

Super Bronze

Network issue at remote location_2

Disclaimer

The  Author of this posting offers the information contained within this  posting without consideration and with the reader's understanding that  there's no implied or expressed suitability or fitness for any purpose.  Information provided is for informational purposes only and should not  be construed as rendering professional advice of any kind. Usage of this  posting's information is solely at reader's own risk.

Liability Disclaimer

In  no event shall Author be liable for any damages whatsoever (including,  without limitation, damages for loss of use, data or profit) arising out  of the use or inability to use the posting's information even if Author  has been advised of the possibility of such damage.

Posting

"only this location have problem" - then it can't have a problem if it's like 30 other locations, right? - Laugh!

I have no idea how you're actually using the tunnels to this location or to the other sites.

I also have no idea how overall traffic usage of this site compares to the other sites.

But as for the "so what", when you share a link, it's possible there's congestion on the provider's egress which isn't obvious at the source.  For example, say each tunnel source was trying to send at 55% of egress capacity, which is 110% at the egress for two tunnels.  What happens is queuing latency and drops at the provider's egress interface.

Don't know if this is the situation you're actually encountering, just that with two tunnels you can set yourself up for it.

Even without two tunnels, having 100 Mbps into the provider and 10 Mbps egress from the provider can cause internal provider egress congestion too.  Also again, don't know if this is your situation because of insufficient information, but it might be.

VIP Purple

Network issue at remote location_2

Let me explain clearly:

We have connected with 2 tunnels to the remote side:Here are the config from HQ:

interface Tunnel175

description *** xyz ***

bandwidth 2000

ip address 10.13.75.1 255.255.255.252

ip mtu 1300

ip tcp adjust-mss 1260

tunnel source 195.243.205.104

tunnel destination 82.99.163.2

tunnel protection ipsec profile <.......>

interface Tunnel275

description *** xyz ***

bandwidth 10000

ip address 10.13.175.1 255.255.255.252

ip mtu 1300

ip tcp adjust-mss 1260

tunnel source 212.185.41.196

tunnel destination 82.99.163.2

tunnel protection ipsec profile <........>

and the config from the remote side :

interface Tunnel1

description *** Tunnel 1 ***

bandwidth 2000

ip address 10.13.75.2 255.255.255.252

ip mtu 1300

ip tcp adjust-mss 1260

tunnel source 82.99.163.2

tunnel destination 195.243.205.104

tunnel protection ipsec profile <..........>

!

!

interface Tunnel2

description *** Tunnel 2 ***

bandwidth 10000

ip address 10.13.175.2 255.255.255.252

ip mtu 1300

ip tcp adjust-mss 1260

tunnel source 82.99.163.2

tunnel destination 212.185.41.196

tunnel protection ipsec profile <........>

Now we have CAD server at remote office, remote office is using 10Mbps line from provider.

The problem is whenever we are trying to transfer file(FTP) from remote to HQ-.....request timeout occurs.....

as we observed in one of the graphic tool ......CAD is using 75% of the total bandwidth..and there is not enough BW for outlook , mail....FTP......so now what we can do eliminate this problem:

if you still not full understand then please let me know.

Regards

Super Bronze

Network issue at remote location_2

Disclaimer

The  Author of this posting offers the information contained within this  posting without consideration and with the reader's understanding that  there's no implied or expressed suitability or fitness for any purpose.  Information provided is for informational purposes only and should not  be construed as rendering professional advice of any kind. Usage of this  posting's information is solely at reader's own risk.

Liability Disclaimer

In  no event shall Author be liable for any damages whatsoever (including,  without limitation, damages for loss of use, data or profit) arising out  of the use or inability to use the posting's information even if Author  has been advised of the possibility of such damage.

Posting

Try something like this:

On remote router:

policy-map CBWFQ

class class-default

fair-queue

interface tunnel#

qos pre-classify

interface

service-policy output CBWFQ

On HQ router:

policy-map CBWFQ

class class-default

fair-queue

policy-map CBWFQ-shape10Mbps

class class-default

shape average 9000000

service-policy CBWFQ

interface tunnel#

service-policy output CBWFQ-shape10Mbps

362
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content