Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

o2 dsl - 1483 bridge

Hi,

I am having trouble connecting my 887 to my o2 broadband service.  Here is my configuration -

sh run
Building configuration...

Current configuration : 1684 bytes
!
! Last configuration change at 21:36:59 UTC Tue Jan 17 2012
! NVRAM config last updated at 21:36:55 UTC Tue Jan 17 2012
!
version 15.0
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname Router
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
!
!
!
memory-size iomem 10
!
ip source-route
!
!
!
!
ip cef
ip name-server xxx.xxx.xxx.xxx
no ipv6 cef
!
!
multilink bundle-name authenticated
license udi pid CISCO887-SEC-K9 sn FCZ1549C1KE
!
!
!
!
!
!
!
bridge irb
!
!
!
interface BRI0
no ip address
encapsulation hdlc
shutdown
isdn termination multidrop
!
!
interface ATM0
mac-address yyyy.yyyy.yyyy (of my old o2 router)
no ip address
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
no atm ilmi-keepalive
!
!
interface ATM0.1 point-to-point
ip address xx.xxx.xxx.x 255.255.248.0
ip pim sparse-dense-mode
ip nat outside
ip virtual-reassembly
atm route-bridged ip
pvc 0/101
  oam-pvc manage
  encapsulation aal5snap
!
!
interface FastEthernet0
!
!
interface FastEthernet1
!
!
interface FastEthernet2
!
!
interface FastEthernet3
!
!
interface Vlan1
no ip address
bridge-group 1
!
interface BVI1
ip address 10.10.5.1 255.255.255.128
ip nat inside
ip virtual-reassembly
!
!
ip forward-protocol nd
no ip http server
no ip http secure-server
!
!
ip nat inside source list 1 interface ATM0.1 overload
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 ATM0.1
!
access-list 1 permit 10.10.5.0 0.0.0.128
!
!
!
!
!
control-plane
!
bridge 1 protocol ieee
bridge 1 route ip
!
line con 0
password xxxxxxxxx
login
no modem enable
line aux 0
line vty 0 4
password xxxxxxxxx
login
!
scheduler max-task-time 5000
end

Interface atm0, atm0.1, bvi and vlan are all up/up

O2 have verified the vpi, vci, SM settings using LLC

I'm getting a solid cd light but no internet/ability to ping anything even from the router

Can anyone help?

Thanks

J

Everyone's tags (5)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Hall of Fame Super Gold

o2 dsl - 1483 bridge

That was an overlook by my side too. I should have noticed and told you that with bridged RFC1483 you can't have:

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 ATM0.1

Instead, one has to use to the correct default gateway address, as you confirmed.

6 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

o2 dsl - 1483 bridge

Try moving the cloned mac under atm0.1

The take show interface atm0.1, show atm pvc 0/101.

New Member

o2 dsl - 1483 bridge

Thanks for replying Paolo......

I can't move the mac into atm0.1 (unrecognised command)

I can't switch atm and atm0.1 configs around either for the same reason

But here are the sh command outputs that you needed -

Router#sh atm pvc 0/101
Description: N/A
ATM0.1: VCD: 1, VPI: 0, VCI: 101
UBR, PeakRate: 1000 (2359 cps)
AAL5-LLC/SNAP, etype:0x0, Flags: 0x1840, VCmode: 0x0, Encapsize: 12
OAM frequency: 10 second(s), OAM retry frequency: 1 second(s)
OAM up retry count: 3, OAM down retry count: 5
OAM END CC Activate retry count: 3, OAM END CC Deactivate retry count: 3
OAM END CC retry frequency: 30 second(s),
OAM SEGMENT CC Activate retry count: 3, OAM SEGMENT CC Deactivate retry count: 3
OAM SEGMENT CC retry frequency: 30 second(s),
OAM Loopback status: OAM Received
OAM VC Status: Verified
OAM Loop detection: Disabled
ILMI VC status: Not Managed
VC is managed by OAM.
InARP DISABLED
InPkts: 2114, OutPkts: 3980, InBytes: 197439, OutBytes: 294676
InPRoc: 2114, OutPRoc: 3961, Broadcasts: 19
InFast: 0, OutFast: 0, InAS: 0, OutAS: 0
InPktDrops: 0, OutPktDrops: 0/0/0 (holdq/outputq/total)
CrcErrors: 0, SarTimeOuts: 0, OverSizedSDUs: 0, LengthViolation: 0, CPIErrors: 0
Out CLP=1 Pkts: 0
OAM cells received: 48
F5 InEndloop: 48, F5 InSegloop: 0,
F5 InEndcc: 0, F5 InSegcc: 0, F5 InAIS: 0, F5 InRDI: 0
OAM cells sent: 48
F5 OutEndloop: 48, F5 OutSegloop: 0,
F5 OutEndcc: 0, F5 OutSegcc: 0, F5 OutAIS: 0, F5 OutRDI: 0
OAM cell drops: 0
Status: UP

Router#sh int atm0.1
ATM0.1 is up, line protocol is up
  Hardware is MPC ATMSAR (with Alcatel ADSL Module), address is 0024.17b0.a70c (
bia 2894.0f06.0ada)
  Internet address is x.x.x.x/21
  MTU 4470 bytes, BW 1004 Kbit/sec, DLY 360 usec,
     reliability 255/255, txload 2/255, rxload 1/255
  Encapsulation ATM
  Keepalive not supported
     130 packets input, 12153 bytes
     655 packets output, 48494 bytes
     12 OAM cells input, 12 OAM cells output
  AAL5 CRC errors : 0
  AAL5 SAR Timeouts : 0
  AAL5 Oversized SDUs : 0
  ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00
  Last clearing of "show interface" counters never

Thanks

J

Hall of Fame Super Gold

Re: o2 dsl - 1483 bridge

Can you ask O2 if they have a MAC lock and if so, clear it.

New Member

o2 dsl - 1483 bridge

Hi Paolo,

O2 do not have a mac lock but thnakfully, the problem is now resolved.  The issue seemed to be as simple as the DG.  Once i pushed all traffic out of the DG associated with the subnet that i was on rather than one that was given to me, everything appeared to work correctly. 

Thanks so much for your help

Hall of Fame Super Gold

o2 dsl - 1483 bridge

That was an overlook by my side too. I should have noticed and told you that with bridged RFC1483 you can't have:

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 ATM0.1

Instead, one has to use to the correct default gateway address, as you confirmed.

New Member

o2 dsl - 1483 bridge

Regardless, your help was invaluable in getting to the root of the problem.  Thanks so much.

Hopefully you'll be able to help with some further discussions

J

1175
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content