Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Only ping works when router is replaced

OLD Setup:

The old router with one Fa0/0 interface is connected to a switch. There are two subinterfaces made on the routers fa0/0 interface which have the following configuration:

interface FastEthernet0/0

description Connected to hub

no ip address

no ip proxy-arp

ip accounting output-packets

ip nbar protocol-discovery

service-policy output WAN-QoS

ip route-cache flow

no ip mroute-cache

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet0/0.2

description LAN Subinterface

encapsulation dot1Q 2

ip address 199.2.123.1 255.255.255.0

ip nbar protocol-discovery

no cdp enable

standby ip 199.2.123.3

standby priority 200

standby preempt

standby track FastEthernet0/0.3 50

!

interface FastEthernet0/0.3

description MPLS Subinterface t

bandwidth 1024

encapsulation dot1Q 3

ip address 192.168.82.141 255.255.255.252

ip ospf network point-to-point

traffic-shape rate 1024000 25600 25600 1000

no cdp enable

crypto map MPLS-Map

NEW Setup:

In this setup the new router has two interfaces Fa0/0 and Fa0/1 and hence there is no need for a trunk interface. The following configuration has been made on these interfaces:

interface FastEthernet0/0

description MPLS Interface to ISP

ip address 192.168.82.141 255.255.255.252

ip nbar protocol-discovery

ip route-cache flow

ip ospf network point-to-point

duplex auto

speed auto

traffic-shape rate 1024000 25600 25600 1000

no cdp enable

crypto map MPLS-Map

service-policy output WAN-QoS

!

interface FastEthernet0/1

description LAN

ip address 199.2.123.2 255.255.255.0

ip nbar protocol-discovery

duplex auto

speed auto

no cdp enable

standby 0 ip 199.2.123.1

standby 0 priority 110

standby 0 preempt

ISSUE:

When the old router is replaced with the new one the following is observed:

Ping from the HO servers to all the ATMs work.

Ping from the ATM segment to all the HO servers work.

ATMs are unable to come online as they are unable to access the services on the servers.

Can some one help me out with the the troubleshooting strategy and advise?

4 REPLIES
Blue

Re: Only ping works when router is replaced

Your diagram is confusing....

The wan edge routers shou "connected to ATMs through the yellow WAN links, but then we see the actual ATMs hanging off the switch. Which is it?

Where do the servers sit?

Blue

Re: Only ping works when router is replaced

The ATMs can reach the servers and vise versa. So it doesnt seem like a routing or reachability issue. It seems as though something has changed on your firewall.

With this new set up, are you sure the switch ports have been configured to accomodate it?

New Member

Re: Only ping works when router is replaced

Thanks Lamav,

The switch ports have been properly configured to accomodate the change. In the new setup all ports on the switch(connecting Firewall and Router) are in same vlan. And nothing has changed in the firewall either. The servers are located behind the HO MPLS Router.

New Member

Re: Only ping works when router is replaced

There are two ATMs actually hanging off the switch and the rest are remotely connected.

175
Views
0
Helpful
4
Replies