Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Ping works but no Internet, please help

Hello All,

So I configured my 2821 in my test lab and faced with the following issue:

I have 5 PCs in my test lab.

I can ping & pathping (tracert) any ip address/website from all PCs and router.

I can access internet only on 1 PC, I get 404 error both on IE and Firefox on others, so I think may be I missed smth in config...

You may see the config below:

!

! Last configuration change at 12:23:02 BKD Sun Jun 6 2010 by xxxxx

! NVRAM config last updated at 12:38:07 BKD Sun Jun 6 2010 by xxxxx

!

version 12.4

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname TEST-ROUTER

!

boot-start-marker

boot system flash c2800nm-advsecurityk9-mz124-22.bin

boot-end-marker

!

logging message-counter syslog

!

no aaa new-model

clock timezone BKU 4

clock summer-time BKD recurring last Sun Mar 2:00 last Sun Oct 3:00

!

!

!

dot11 syslog

ip source-route

!

!

ip cef

!

!

ip name-server xx.xx.xx.21

ip name-server xx.xx.xx.22

!

multilink bundle-name authenticated

!

!

!

!

username xxxxx privilege 15 secret 5 $x1$xaASO$m6ZS6iTjRxWxCt2mWY9Rx1rzQ0tO53.

!

!

!

archive

log config

hidekeys

!

!

!

!

!

interface GigabitEthernet0/0

no ip address

duplex auto

speed auto

pppoe enable group global

pppoe-client dial-pool-number 1

!

interface GigabitEthernet0/1

no ip address

shutdown

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet1/0

!

interface FastEthernet1/1

!

interface FastEthernet1/2

!

interface FastEthernet1/3

shutdown

!

interface FastEthernet1/4

shutdown

!

interface FastEthernet1/5

shutdown

!

interface FastEthernet1/6

shutdown

!

interface FastEthernet1/7

shutdown

!

interface FastEthernet1/8

shutdown

!

interface FastEthernet1/9

shutdown

!

interface FastEthernet1/10

shutdown

!

interface FastEthernet1/11

shutdown

!

interface FastEthernet1/12

shutdown

!

interface FastEthernet1/13

shutdown

!

interface FastEthernet1/14

shutdown

!

interface FastEthernet1/15

shutdown

!

interface Vlan1

ip address yy.yy.yy.254 255.255.255.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly

ip policy route-map TEST-iNET

no mop enabled

!

interface Dialer1

mtu 1492

ip address negotiated

ip nat outside

ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

dialer pool 1

ppp authentication chap callin

ppp chap hostname ZZZZZZ

ppp chap password 0 ZZZZZZ

!

ip forward-protocol nd

no ip http server

no ip http secure-server

!

!

ip nat pool GPOOL xx.xx.xx.145 xx.xx.xx.150 netmask 255.255.255.248

ip nat inside source list NAT-POOL pool GPOOL overload

!

ip access-list standard NAT-POOL

permit yy.yy.yy.0 0.255.255.255

!

!

!

!

route-map TEST-iNET permit 10

match ip address NAT-POOL

set interface Dialer1

!

!

!

control-plane

!

!

line con 0

login local

line aux 0

line vty 0 4

privilege level 15

login local

!

scheduler allocate 20000 1000

ntp master

ntp server ww.ww.ww.132

ntp server ww.ww.ww.139

end

Your help is appreciated.

Thank you.

1 REPLY
New Member

Re: Ping works but no Internet, please help

Adding

mtu 1492

ip tcp adjust-mss 1452

to interface Dialer1 has solved the problem.

Thanks.

551
Views
0
Helpful
1
Replies