Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

port-channel strange issue

Hi

I've a port-channel (no LACP) config in this way on my 6509:

*******************************************************************************

interface Port-channel11

description  Te1/8,2/8

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 1-3996,3999-4094

switchport mode trunk

logging event link-status

logging event trunk-status

load-interval 30

end

*******************************************************************************

I see the "Age of the port in the current state" of the second ten-giga link that seems up by few minutes...

*******************************************************************************

#sh etherchannel 11 detail

Group state = L2

Ports: 2   Maxports = 8

Port-channels: 1 Max Port-channels = 1

Protocol:    -

Minimum Links: 0

                Ports in the group:

                -------------------

Port: Te1/8

------------

Port state    = Up Mstr In-Bndl

Channel group = 11          Mode = On      Gcchange = -

Port-channel  = Po11        GC   =   -         Pseudo port-channel = Po11

Port index    = 1           Load = 0x55        Protocol =    -

Age of the port in the current state: 202d:00h:21m:34s

Port: Te2/8

------------

Port state    = Up Mstr In-Bndl

Channel group = 11          Mode = On      Gcchange = -

Port-channel  = Po11        GC   =   -         Pseudo port-channel = Po11

Port index    = 0           Load = 0xAA        Protocol =    -

Age of the port in the current state: 0d:00h:03m:50s

                Port-channels in the group:

                ----------------------

Port-channel: Po11

------------

Age of the Port-channel   = 763d:05h:37m:56s

Logical slot/port   = 14/3          Number of ports = 2

GC                  = 0x00000000      HotStandBy port = null

Port state          = Port-channel Ag-Inuse

Protocol            =    -

Fast-switchover     = disabled

Load share deferral = disabled  

Ports in the Port-channel:

Index   Load      Port          EC state       No of bits

------+------+------------+------------------+-----------

1      55          Te1/8                 On   4

0      AA          Te2/8                 On   4

Time since last port bundled:    561d:05h:17m:53s    Te1/8

Time since last port Un-bundled: 561d:05h:33m:21s    Te1/8

Last applied Hash Distribution Algorithm: Fixed

*******************************************************************************

The problem is that it doesn't refresh that timer...

If I repeat the command after seconds, minutes, or days it remains the same, the only counter incrementing is for the bundle...

Any idea why ?

could it be a problem ?

On the opposite site of the port-channel the counter is about hundreds of days...

Tks

*******************************************************************************

#sh etherchannel 11 detail

Group state = L2

Ports: 2   Maxports = 8

Port-channels: 1 Max Port-channels = 1

Protocol:    -

Minimum Links: 0

                Ports in the group:

                -------------------

Port: Te1/8

------------

Port state    = Up Mstr In-Bndl

Channel group = 11          Mode = On      Gcchange = -

Port-channel  = Po11        GC   =   -         Pseudo port-channel = Po11

Port index    = 1           Load = 0x55        Protocol =    -

Age of the port in the current state: 202d:00h:21m:34s

Port: Te2/8

------------

Port state    = Up Mstr In-Bndl

Channel group = 11          Mode = On      Gcchange = -

Port-channel  = Po11        GC   =   -         Pseudo port-channel = Po11

Port index    = 0           Load = 0xAA        Protocol =    -

Age of the port in the current state: 0d:00h:03m:50s

                Port-channels in the group:

                ----------------------

Port-channel: Po11

------------

Age of the Port-channel   = 763d:05h:38m:17s

Logical slot/port   = 14/3          Number of ports = 2

GC                  = 0x00000000      HotStandBy port = null

Port state          = Port-channel Ag-Inuse

Protocol            =    -

Fast-switchover     = disabled

Load share deferral = disabled  

Ports in the Port-channel:

Index   Load      Port          EC state       No of bits

------+------+------------+------------------+-----------

1      55          Te1/8                 On   4

0      AA          Te2/8                 On   4

Time since last port bundled:    561d:05h:18m:13s    Te1/8

Time since last port Un-bundled: 561d:05h:33m:41s    Te1/8

Last applied Hash Distribution Algorithm: Fixed

1 REPLY
New Member

port-channel strange issue

Just to update the community.

The problem is due to CSCua65390

271
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease login to create content