Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Port Channel

Hi All:

I have port channel configuration on 4500.

I see input and output rate on the physical interface but not on the logical interface (portchannel).

Any idea why is this behaviour.

#sh interfaces port-channel 50

Port-channel50 is up, line protocol is up (connected)

Hardware is EtherChannel, address is 0014.a90b.c4ce (bia 0014.a90b.c4ce)

MTU 1500 bytes, BW 2000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation ARPA, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s, media type is N/A

input flow-control is on, output flow-control is unsupported

Members in this channel: x,x

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input never, output never, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 1d03h

Input queue: 0/2000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

30 second input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

30 second output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

4589587589 packets input, 5566463916855 bytes, 0 no buffer

Received 77 broadcasts (0 multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

1 input errors, 1 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 input packets with dribble condition detected

1535337783 packets output, 260332692367 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

#sh int Gix

GigabitEthernetx is up, line protocol is up (connected)

Hardware is Gigabit Ethernet Port, address is 0014.a90b.c4b8 (bia 0014.a90b.c4b8)

MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 255/255, txload 2/255, rxload 13/255

Encapsulation ARPA, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s, link type is auto, media type is 10/100/1000-TX

input flow-control is on, output flow-control is on

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input never, output never, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 1d23h

Input queue: 0/2000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

5 minute input rate 52414000 bits/sec, 9493 packets/sec

5 minute output rate 8385000 bits/sec, 4996 packets/sec

1671067266 packets input, 1159009005181 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts (0 multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 input packets with dribble condition detected

831460771 packets output, 159495755200 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

Chao

Vishwa

2 REPLIES
Hall of Fame Super Silver

Re: Port Channel

Hello Vishwa,

what IOS image and what supervisor model are in the box?

post

sh ver | inc image

sh module

it may be related to the IOS version and it could be just a problem related to show commands.

is the port-channel working correctly?

Hope to help

Giuseppe

New Member

Re: Port Channel

Hi Giuseppe,

cat4500-entservicesk9-mz.122-40.SG.bin

Mod Ports Card Type Model Serial No.

---+-----+--------------------------------------+------------------+-----------

1 6 Sup V-10GE 10GE (X2), 1000BaseX (SFP) WS-X4516-10GE JAE11043J3T

2 6 Sup V-10GE 10GE (X2), 1000BaseX (SFP) WS-X4516-10GE JAE11043YUK

3 48 10/100/1000BaseT (RJ45) WS-X4548-GB-RJ45 JAE0814AY91

4 24 10/100/1000BaseT (RJ45) WS-X4424-GB-RJ45 JAB063607CG

5 48 10/100/1000BaseT (RJ45) WS-X4548-GB-RJ45 JAE0932HSGW

Yes the port channel is working fine.

Chao

Vishwa

164
Views
0
Helpful
2
Replies