Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Router 827 - Can't get Nat working properly to webserver

Hi All

Cant seem to conenct to my webserver exteranlly. if anyone can shed some light that would be neat.

here are the debug statements:

Router#

00:27:41: NAT: s=x.x.250.234, d=x.x.245.114->192.168.1.100 [24703]

Router#

00:27:44: NAT: s=x.x.250.234, d=x.x.245.114->192.168.1.100 [24704]

Router#

00:28:44: NAT: expiring x.x.245.114 (192.168.1.100) tcp 80 (80)

here is my config

ip nat inside source list 1 interface BVI1 overload

ip nat inside source static tcp 192.168.100.10 80 x.x.245.114 80 extendable

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 x.x.245.113

no ip http server

thanks Dom

2 REPLIES
Silver

Re: Router 827 - Can't get Nat working properly to webserver

Can you advise the result w/o the parameter of "extendable" in NAT statment ?

Moreover, can you try below ?

ip nat outside source static tcp x.x.245.114 80 192.168.100.10 80

And, did you confirm your web server use only TCP port 80 ? Will it also use other port ? If it still not work, try to use static NAT (w/o tcp & port no.) to test and verify it works then add the port back.

Hope this help and wait for your udpate.

Hall of Fame Super Bronze

Re: Router 827 - Can't get Nat working properly to webserver

Dominic,

It seems your internal webserver IP is 192.168.1.100 but you have 192.168.100.10 as the source NAT IP.

100
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease login to create content