Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

Hi,

I have this issue. I have a RV042 and 2 different internet providers. I am trying to use the the second connection as a backup of the first one. I have configured correctly all the settings (i believe ), I made the first WAN make a ping to google.com (3 attempts every 3 seconds) so as to detect if the internet connection is online or not.

The problem is that when I save ths configuration, all PCs using a fixed IP loose internet connection... I have to disconnect the second Wan and then everything works right again...

Can you please help me?

Thanks,

Guido

Configuration AttachedRv042.JPG

Wan2.JPG

Adv Routing.JPG

Nat.JPG

Bandwith.JPG

Message was edited by: Guido Bonvissuto

Everyone's tags (4)
8 REPLIES
Purple

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

Hi,

post your config.

Also only static clients lose access, not dynamic ones?

Regards

Alain

Don't forget to rate helpful posts.

Don't forget to rate helpful posts.
New Member

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

I added the configuration.

Yes, only static ones....

Purple

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

Hi,

what about wan 2 and the nat  and routing config ?

Regards

Alain

Don't forget to rate helpful posts.

Don't forget to rate helpful posts.
New Member

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

its ok with this pictures? I dont know if something you asked me is missing...

Purple

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

Hi,

did you select smartlink backup(wan1 primary and wan2 backup) or did you select load-balance ?

Why are you tracking wan2 if this is a backup link only ?

What is the difference between static hosts and dynamic ones?

Regards

Alain

Don't forget to rate helpful posts.

Don't forget to rate helpful posts.
New Member

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

Hi Alain,

1) I selected Smartlink backup, to use wan 1, and wan 2 in case of wan 1 failures

2) I also tryied with load balance before, that is why the ping is activated, shall i try to disable it?

3) Static host are differentt servers, that is why i need to asign them a unique IP as i foward ports to them, while dynamic host are employees PCs.

Thanks for your help and dedication.

Guido

Purple

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

Hi,

use smartlink backup

don't ping on WAN2

let us know if it solved issue.

Regards

Alain

Don't forget to rate helpful posts.

Don't forget to rate helpful posts.
New Member

RV042 - Issue while coneccting 2 Wan

Alain,

i solved the issue, first i did what you told me, but then i realized that when using a DNS lookup, i should use www.google.com and not google.com as i was using!!

That was the main problem.

Thanks a lot!!!

Guido

278
Views
0
Helpful
8
Replies