Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Test environment with T3/E3 cards...

I'm trying to setup a test environment with 2 2650XM routers that have 1 NM-1T3/E3 card each. I have a 9ft coax cable connecting the 2 routers together. Is this setup possible to configure? My configs are below and the AL & EN LED are lit. How can I get these two routers to talk?

This is my config so far:

Router1#:

!

version 12.3

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname Router1

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

card type t3 1

!

no aaa new-model

!

resource policy

no network-clock-participate slot 1

no network-clock-participate wic 0

ip subnet-zero

ip cef

no ip dhcp use vrf connected

no ip ips deny-action ips-interface

no ftp-server write-enable

controller T3 1/0

cablelength 9

no crypto isakmp ccm

interface FastEthernet0/0

ip address 192.168.1.6 255.255.255.248

duplex auto

speed auto

interface Serial1/0

ip address 192.168.1.17 255.255.255.252

dsu bandwidth 15000

ip classless

ip http server

no ip http secure-server

control-plane

line con 0

line aux 0

line vty 0 4

end

Router2#:

version 12.3

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname Router2

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

card type t3 1

enable secret xxx

no aaa new-model

ip subnet-zero

no ip domain lookup

controller T3 1/0

cablelength 9

interface FastEthernet0/0

ip address 192.168.1.14 255.255.255.248

duplex auto

speed auto

interface Serial1/0

ip address 192.168.1.18 255.255.255.252

dsu bandwidth 15000

ip http server

ip classless

line con 0

line aux 0

line vty 0 4

password netman

login

end

TIA!

8 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: Test environment with T3/E3 cards...

Mike

For the connection to work there must be someone supplying clocking. For back to back connections you should configure one of the controllers with clock source internal.

HTH

Rick

New Member

Re: Test environment with T3/E3 cards...

I have them both set to internal right now. I will set one to line and see what happens. Thanks.

New Member

Re: Test environment with T3/E3 cards...

I have one set to line and one set as internal and it's still a no go.

Hall of Fame Super Gold

Re: Test environment with T3/E3 cards...

Mike

In looking at some T3s that I configured I have a couple of parameters that you do not. It might be worth trying these to see if they make a difference:

keepalive 8

scramble

serial restart-delay 0

HTH

Rick

New Member

Re: Test environment with T3/E3 cards...

Thanks for your time Rick, but I just posted my problem and resolution.

Hall of Fame Super Gold

Re: Test environment with T3/E3 cards...

Mike

I am glad that you got it figured out. Thank you for posting back to the thread and explaining what the problem turned out to be. It makes the forum more useful when people can read about a problem and can read what the problem was and how it was solved.

HTH

Rick

New Member

Re: Test environment with T3/E3 cards...

Nevermind, I had my cables plugged in incorrectly. I had my cable #1 going from TX on one rotuer to TX on the other router, and the same with cable #2 with the RX. I flipped the TX & RX cable on one router around and it started to work, both configured to clock source line. So now my cables are: cable #1 in TX on Router1 and cable #1 in RX on Router2 and same with cable #2.

Hall of Fame Super Silver

Re: Test environment with T3/E3 cards...

Hello Mike,

this can happen every day don't worry, and it was kind of you to report the solution it can be helpful.

Best Regards

Giuseppe

159
Views
4
Helpful
8
Replies
CreatePlease to create content