Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Unable to get data to route between two sites using 1700 Routers

Hi all,

Can someone please help us with a problem we are having setting up a couple of Cisco 1700 Routers? We are currently trying to set these routers up to link two sites together, one is sitting in our main office (IP 10.54.1.252/255.255.0.0) and the other is in a remote office (IP 10.54.9.2/255.255.0.0), there is an X21 connection between the two routers using encapsulated PPP.

Using the configurations shown below the two routers seem to be talking ok and can ping each other, also the router at site A can ping a laptop at site B (which has an IP of 10.54.9.30), however machines on both site A and B cannot talk to each other. Also interestingly, if we put laptop on site A's network with a 10.54.9 address (.9's should only be site B) it can ping the site B router fine, but again not any PC's on that side of the network. PC's on both sides of the network can ping their own routers and traceroute to them when using their respective correct IP's.

We have attempted from site A running a tracert from the laptop on site A to the router at site B (laptop's IP set to 10.54.1.31, routers at site B's IP is 10.54.9.2), the tracert reaches the router at site A (10.54.1.252) and then sits there and will not hop to the router at B.

I have attached a copy of our configs (config_and_routes.txt), unfortunately we are newbie's when it comes to working at Cisco kit, so we may be missing something very simple, thanks for any help offered.

3 REPLIES

Re: Unable to get data to route between two sites using 1700 Rou

Hi

1.Change your mask to 255.255.255.0 so that each site has two different /24 network , right now both are in the same /16 network and would not work

2.Under router rip , give no auto-summary so that the redistributed routes are properly learned.

pls do the changes and give the result

regards

vanesh k

New Member

Re: Unable to get data to route between two sites using 1700 Rou

Hey,

Many thanks for this, as soon as we had done this and reloaded it came up!!

Thanks for your help!!

Chris.

New Member

Re: Unable to get data to route between two sites using 1700 Rou

Hi Vanesh,

We did as you suggested and after a reboot all is now working well, thanks very much for you help.

Regards

Andr?

129
Views
0
Helpful
3
Replies